CHP’li belediyelere operasyon yapılacak mı? Gürsel Tekin açıkladı

CHP’li belediyelere operasyon yapılacak mı? Gürsel Tekin açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Gürsel Tekin, basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve CHP’li belediyelere yönelik operasyonlar hakkında flaş açıklamalar yaptı, kamuoyunu aydınlattı. İşte haberin ayrıntıları;

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, partisinin Silivri İlçe Başkanlığı’nda gazetecilerin sorularını cevapladı ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Tekin bir gazetecinin ‘CHP'li belediyelere operasyon hazırlığı yapılacağı’ yönünde bir duyumları olup olmadığıyla ilgili bir soruya, "Talimatları duyduk. Bekliyoruz" dedi.

Gürsel Tekin, "Sayın Erdoğan daha bir ay önce dedi ki 'gereğini yapın yoksa ben gereğini yapacağım'. Tabi bir kabile sistemi geçerli. Belediyelerle ilgili geçmiş tarihe bakıldığında belediyeler incelenir, bakılır. Sayıştay raporları neyi gerekiyorsa o yapılır. Kaldı ki her yıl devletin kurumları belediyeleri inceler ve raporlarını tutar, sonra çeker gider. Sanki belediyeler hiç denetlenmiyormuş gibi falan filan değil" diye konuştu.

TBMM'ye bir teklif sunduğunu söyleyen Tekin, şunları söyledi:

"Bunun içinde CHP'li varsa önce CHP'lilerden başlayalım. En son sıra da size gelsin. 81 ilde FETÖ'ye tahsis edilen bin 800 tane devasa arsanın, kulelerin, okulların kimler tarafından tahsis edildiğini; bunları hangi belediye başkanı tahsis etmiştir, hangi belediye başkanı imar uygulamasını yapmıştır, hangi bakanlık teşvik kredisini vermiştir? Bunun tamamını bir soruşturmaya tabi tutalım. Önce de CHP'den başlayalım. Bakalım CHP'li belediyeler de bu tahsisi yapmışsa oradan da biz hesap soralım.”

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.