CHP'li Özkan: 'Demirtaş'ı kucaklayacağız'

CHP'li Özkan: 'Demirtaş'ı kucaklayacağız'

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Tuncay Özkan yine çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Milletvekili Özkan gündeme ilişkinde açıklama yaptı. İşte haberin ayrıntıları;

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Habertürk’te Kübra Par’ın konuğu oldu ve birbirinden ilginç açıklamalar yaptı.

CHP’li Tuncay Özkan, Kübra Par’ın bir sorusu üzerine, “Siz Amerikalılarla birlikte Recep Tayyip Erdoğan’ ı devirmek ya da AK Parti’yi devirmek gibi bir projenin içinde misiniz diye sorarsanız’ diyerek şöyle devam etti:

“Ne ben ne de CHP böyle bir projenin içinde değil. Türkiye’ye uzanan tüm emperyalist ellerin kırılması konusunda herkesle güç birliği yaparız. ABD bizim düşmanımız değil. Biz ABD ile birlikte bir sürü paktta birlikteyiz. İyi ki de birlikteyiz. Bizim düşmanımız falan değiller. Biz Türkiye’nin bağımsızlığını egemenliğini ödün vermez şekilde savunan bir kadroyuz. Tüzüğümüz Kuvayi Milliye’den geliyor. Anti-emperyalist duruşumuz Atatürkçülüğümüz demek.”

CHP’li belediyelere operasyon yapılacak mı? Gürsel Tekin açıkladı

CHP’nin organize ettiği ‘Adalet Yürüyüşü’nün Demirtaş’ın çığlığı olduğu’ sözleriyle gündeme gelen Milletvekili Özkan, Habertürk’teki programda da bu yönde açıklamalarına devam etti.

Yola HDP’nin tutuklu Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ‘kucaklayarak’ yola devam edeceklerini belirten Tuncay Özkan şöyle konuştu:

“Selahattin Demirtaş’la da diğer arkadaşlarla da kucaklaşacağız, yolumuza devam edeceğiz. Biz bu vatanın çocukları olarak adaleti yüceltmek, kanı durdurmak için birlikte hareket edeceğiz.” Özkan, Demirtaş’ı ziyaret ettiği için CHP içinden bir tepki almadığını da belirterek, görüşmede ne konuşulduğunu şöyle dile getirdi: “Kanın durdurulması, silahların susması, terörün sona ermesi... Birlikte büyük Türkiye’yi yaratmak üzere düşüncelerimizi karşılıklı konuştuk. Bunun içinde sevgiden umuttan ve adalet başka hiç bir şey yok.”

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.