CHP’li Ekrem İmamoğlu Abdulaziz darbesine işaret etti!

CHP’li Ekrem İmamoğlu Abdulaziz darbesine işaret etti!

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, yaptığı konuşmada, '145 yıldır biz demokrasi için mücadele ediyoruz' demişti. Sosyal medyada büyük tepki çeken bu sözler ne anlama geliyor? 145 yıl önce neler olmuştu?

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye adayı Ekrem İmamoğlu’nun önceki gün yaptığı bir konuşmada söylediği sözlerin detayları ortaya çıktı.

145 YIL ÖNCE NELER OLDU?

İstanbul’da yerel seçimlerle ilgili itiraz sürecine ilişkin yaptığı açıklamada Ekrem İmamoğlu, özellikle tarih verip "145 yıldır biz demokrasi için mücadele ediyoruz" dedi. İmamoğlu'nun sözünü ettiği yaklaşık 145 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu oldukça kanlı bir olaya şahit olmuştu.

SULTAN ABDULAZİZ’E DARBE!

Sultan Abdülaziz, mason olduğu bilinen Mithat Paşa'nın başını çektiği bir grup tarafından tahttan indirildi, yerine V. Murat geçirildi. Darbe sonrası Feriye Sarayı'na götürülen Sultan Abdülaziz'e burada onur kırıcı davranışlarda bulunuldu. Çok kısa süre içerisinde iki bileği de kesilmiş olarak ölü bulundu. Sultan'ın vefatı "intihar" olarak duyuruldu.

ABDÜLHAMİD HAN BÜYÜK GÜÇLERE BOYUN EĞMEYİNCE

V. Murat ise, ciddi sağlık sorunları tespit edildiği için 6 ay sonra tahttan indirildi. Yerine veliaht şehzade II. Abdülhamid geçti. Osmanlı’da son imparator ünvanlı 1876'da tahta çıkan Sultan Abdulhamdi, o dönem "düveli muazzama" olarak adlandırılan İngiltere, Fransa gibi büyük devletlere boyun eğmeyince, bu devletlerle, içeride ise Jön Türkler ve İttihatçılarla 1909 yılına kadar 33 yıl boyunca mücadele etti.

ABDÜLHAMİT'LE MÜCADELEYE GÖNDERME

Yahudilere ‘Bir karış toprak vermem’ dediği için ‘Kızıl Sultan’ lakabı takılan Sultan Abdülhamid, dağılma sürecinde bir yükselişi gerçekleştirerek Osmanlı tarihindeki yerini almış bir hükümdar olarak tarihe geçti. İmamoğlu'nun 145 yıl önce demokrasi mücadelesi sözleri Abdülhamit'e zorla ve baskıyla yaptırılanları akıllara getirdi.

İmamoğlu'nun açıklamalarına sosyal medyadan bir çok tepki geldi;

1451.PNG1452.PNG1453.PNG1454.PNG1455.PNG

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum