CHP'li İnce'den Erdoğan'a uzlaşma çağrısı

CHP'li İnce'den Erdoğan'a uzlaşma çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, flaş Atatürk ve İnönü eleştirisinde bulundu ve uzlaşma çağrısında bulundu. Kudüs ve Fahreddin Paşa konusunda açıklamalar yapan İnce, çok çarpıcı ifadeler kullandı. İşte ayrıntılar;

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce sosyal medya platformu Twitter üzerinden önce Kudüs ve Fahreddin Paşa tartışmalarına ilişkin konuştu, ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı işaret ederek eleştiride bulundu.

CHP’li Tanal’dan Kahraman’a 'Cumhuriyet' eleştirisi

CHP’li vekil İnce, Atatürk ve İnönü üzerinde neden uzlaşılmadığını sordu ve tepki gösterdi.

İşte Muharrem İnce’nin Twitter hesabından yaptığı o paylaşımlar;

1-Şanlı Medine müdafaasının kahraman kumandanı, kutsal emanetleri korumak için mücadele eden Fahrettin Paşa’ya yapılan saygısızlığa karşı birleştik, kahraman kumandanımıza ahlaksızca saldıran Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı’na hak ettiği cevabı hep birlikte verdik.

2- Bizim ilk kıblemiz olan Kudüs konusunda anlaştık, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak tanıma  ve Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararına karşı birleştik, direnç gösterdik.

Kılıçdaroğlu ‘Karaoğlan’a özendi! Ege adalarını alacağım

3- Peki vatanı kurtaran Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet Paşa üzerinde neden uzlaşamıyoruz?

4- Kutsal emanetleri korumak için Niğde’ye taşıyan, Lozan’da kutsal emanetleri isteyen Lord Curzon’a “kutsal konuların siyasi görüşmelere konu yapılamayacağını” söyleyen İsmet Paşa üzerinde neden uzlaşamıyoruz?

5- Türkiye’nin bu zor günlerinde senin sebep olduğun zorlukları aşmak istiyorsan, tarihle kavga etmeyi bırak, kahramanlarımıza saygısızlık etmeyi bırak, germe, yapma etme, yazıktır, günahtır.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.