CHP'li Kaftancıoğlu'ndan Akşener'e ağır hakaretler

CHP'li Kaftancıoğlu'ndan Akşener'e ağır hakaretler

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun son 2 seçimde ittifak yaptıkları İYİ Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik 'namussuz' dediği ortaya çıktı. 

CHP'nin bir çok milli ve dini değerlere hakaret ve küfürlerinin ortaya çıktığı ve tartışılan İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul seçimlerinde HDP'den sonra en önemli tampon olarak görülen İYİ Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener’i “geçmişin kirli siyasetçisi” olarak niteleyen Kaftancıoğlu, “Kişisel olarak ben, Meral Akşener’in geçmişte namussuz ve aktif siyaset yaptığı dönemlerdeki duruşunu unutmayanlardanım” demecinde bulunmuş. 

İYİ Parti'nin kuruma aşaması olan 2017 yılında CHP Parti Meclisi Üyesi ve Birleşik Haziran Hareketi Yürütme Kurulu Üyesi sıfatıyla İlerihaber adlı internet portalına röportaj veren Kaftancıoğlu, MHP’den ihraç edilen Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Koray Aydın’ın öncülüğünde kurulacak yeni partinin muhtemel siyasi etkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"MERKEZ SAĞ BOŞLUĞUNU DOLDURAMAZ"

Röportajda Türkiye’de merkez sağ siyasette bir boşluğun oluştuğu ve Akşener ve ekibinin buraya oynadığı şeklindeki değerlendirmelere katılmadığını belirten Kaftancıoğlu, “Merkez sağ siyasetteki boşluğun ya da bu alanın boşaltılmasının AKP’nin siyasal İslamcı çizgisinin güçlenerek artmasının sonucu olduğunu düşünüyorum. Ancak ‘Meral Akşener liderliğinde kurulacak parti bu boşluğu doldurur mu’ sorusuna ise ‘evet doldurur’ demenin çok erken bir yorum olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

"MERAL AKŞENER'İN GEÇMİŞTE NAMUSSUZ VE AKTİF SİYASET YAPTIĞI..."

Meral Akşener’in 90’lı yıllardaki siyasetin önemli figürlerinden biri olduğunu hatırlatan Kaftancıoğlu, “Kişisel olarak ben, Meral Akşener’in geçmişte namussuz ve aktif siyaset yaptığı, devlet yöneticiliği yaptığı dönemlerdeki duruşunu unutmayanlardanım” dedi. 

"MERAL AKŞENER GİBİ GEÇMİŞİN KİRLİ SİYASETÇİLERİNDEN..."

İYİ Parti’nin kurulma sürecini de değerlendiren Kaftancıoğlu, “Meral Akşener gibi geçmişin kirli siyasetçilerinden Türkiye’nin merkez sağını dolduracak gibi çok umut vaat eden cümleler kurmayı da siyasetçi olarak her şeyden önce kendime yakıştıramıyorum” diye konuştu.

"MERAL AKŞENER'DEN MEDET UMAR HALE GETİRDİ"

Her şeye rağmen toplumda Akşener konusunda bir “beklentinin” de oluştuğunu ifade eden Kaftancıoğlu, “Siyasi dengeler ne yazık ki toplumu Meral Akşenerlerden medet umar hale getirdi. Merkez sağ siyasetteki boşluğu doldurur mu sorusuna yine dönecek olursam, umarım doldurur diyorum, yani böyle bir ihtiyaç olduğunu görüyorum” diyerek MHP ile sağda bir bölünmenin gerçekleşmesini temenni etti.

"YANLIŞ KİŞİLERDEN DOĞRU SONUÇ ÇIKMAZ"

Meral Akşener’in yeni parti girişimiyle CHP’nin tabanında oy alabileceği yönündeki değerlendirmelere değinen Kaftancıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Çoğunlukta olmayan bir kesimin, Meral Akşener’in AKP-MHP tabanına ve belki de en az onun kadar CHP tabanına ya da sol-sosyal demokrat tabana hitap edip oradan da oy alacağı şeklinde ifade ettiği bir durum var. Tüm bu söylediklerimden hareketle umarım böyle bir sonuç olmaz, umarım Türkiye siyaseti adına önemli gelişmelere vesile olur diyorum. Çünkü yanlış kişilerden, yanlış işlerden doğru sonuçlar çıkmayacağına inananlardanım.”

kaftancioglu-demec.jpg

KAFTANCIOĞLU'NDAN HAKARET VE KÜFÜRLER 

Ekrem İmamoğlu'nun proje mimarı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun geçmişte ortaya çıkan söylem hakaret ve küfirli bir geçmişi olması nedeniyle 'sicili bozuk' olarak görülüyor. 

ERMENİ SOYKIRIMI İFTİRASI 

23 Nisan'da Çocuk Bayramı yerine 24 Nisan'ı işaret ederek sözde Ermeni Soykırımı’nın yıl dönümünü anan Kaftancıoğlu Twitter’dan, “Tarihte Bugün: Ermeni Soykırımı başladı. Katledilen Ermeni vatandaşlarımızı anıyoruz, 19.15’te Taksim’de” paylaşımında bulunmuştu.

CHP'Lİ KAFTANCIOĞLU DEVLETE ‘SERİ KATİL’ DEDİ

Gezi kalkışmasının önemli figüranları arasında bulunan CHP”li Kaftancıoğlu, terör örgütü üyeleri gibi devleti katillikle suçlamıştı. Kaftancıoğlu yine sosyal medyadan, “Devlet katil değil seri katil.. #HoşçakalBerkinim” ve “Sahi devlet katil olmak yerine kahraman olmayı seçseydi ne güzel olurdu” ifadelerini kullanmıştı. Sosyal medya skandalları bunlarla bitmeyen Kaftancıoğlu, 15 Temmuz’da FETÖ’cülere karşı direnenleri de hedef almıştı.

KÜSTAHÇA İFTİRALAR 

CHP'li Kaftancıoğlu, Müslümanlara da bir çok hakaret ve küfür içeren sözlerinden birisi de, “Tekbir getirerek boğaz keserek mi demokrasi mücadelesi verilir. İnandığınız Allah’ınız sizin de belanızı versin” olarak kayıtlara geçti. Devlet büyüklerine de ağza alınmayacak hakaret ve küfürler savuran Ekrem İmamoğlu'nun mimarı CHP'li Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a terbiye sınırlarını aşarak şu şekilde hakaretler de bulunmuştu, “Çağım’ın yeni sloganı ‘Tayyoş istifa’” ve “RTE Allah belanı versin senin. Aç tazminat davasını alırsan boğazından helal lokma geçmiş olur sayemde! Zıvanadan çıkarttın iyice."

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.