CHP'li Özgür Özel'den flaş iddia! AK Parti'nin FETÖ'cüsü kim?

CHP'li Özgür Özel'den flaş iddia! AK Parti'nin FETÖ'cüsü kim?

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Özgür Özel, Ak Partili bir isim hakkında FETÖ’cü iddiasında bulundu. İşte flaş açıklama ve o isim;

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özel, Ak Parti İl Başkanının FETÖ ile bağlantılı olduğunu ileri sürdü.

CHP’li Özgür Özel, Ak Parti Osmaniye İl Başkanı’nın Fetullahçı Terör Örgütü ile bağlantılı olduğunu ifade etti. Özgür Özel, 24 Şubat 2018 günü AKP Osmaniye İl Başkanı seçilen Hamza Tor’un FETÖ’yle bağlantılı biri olduğunu ileri sürdü.

Özgür Özel, dün bir grup gazeteciye AKP içinde hâlâ FETÖ’cü isimler olduğuna ilişkin açıklamada bulundu ve Osmaniye İl Başkanlığı görevine seçilen ismi örnek gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan FETÖ için “Bu virüs aynı kanser gibi. Kim bilir daha nerelerde, neler çıkacak. Adeta metastaz yapmış” demişti.

Özel, AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın geçenlerde yaptığı “Milyon doları veren FETÖ’cü bırakılıyor” açıklamalarını da hatırlatarak, özetle şöyle devam etti:

‘İLK KEZ BİR AKP’Lİ KRAL ÇIPLAK DEDİ’

“Türkiye’nin 81 ilinde konuşulan ve herkesin bildiği bir şeyi, ilk kez AKP’den birisi dillendirdi ve ‘kral çıplak’ dedi. Bununla ilgili her yerden sayısız ihbar geliyor. Cumhurbaşkanı, zımni olarak, üstü örtülü olarak buna hem cevap hem de destek verdi. Önümüzdeki günlerde pek çok bilgi ve belge konuşulacak. Açılışı Osmaniye’den yapıyorum. AKP’nin önceki başkanı değil, yeniden seçilen, güven tazeleyen, sarayın övgülerine mazhar olan il başkanına bakalım.

‘OSMANİYE YÖNETİMİ FETÖ’YE EMANET’

Hamza Tor, 2012-2014 döneminin baro başkanı, 2014 yılından itibaren il başkanı. 24 Şubat’ta yeniden seçilen il başkanının, 17/25 Aralık’tan sonra FETÖ ile ilişkisinin devam ettiğine ilişkin dünya kadar ifade var. İddianamede, son kongrede Hamza Tor ile birlikte Yönetim Kurulu üyesi seçilen İrfan İlker Şanlı, Disiplin Kurulu üyesi seçilen Muhammet Doğan, Büyük Kongre Delegesi seçilen önceki dönem il başkanı Emir Hasan Aslantaş ve İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun’un isimleri geçiyor. Osmaniye AKP il yönetimi FETÖ’ye emanet. FETÖ, her tarafa imamlarını yerleştirmiş.

‘BAĞLILIK DERECESİ BEŞ ÜZERİNDEN DÖRT’

Hamza Tor, 2012’de Fetullah Gülen’in talimatıyla oluşturulan avukat yapılanmasına, örgütteki terminolojiyle mütevelli heyeti diyorlar. Bu kişileri örgüt beş üzerinden kodluyor. Bunlar beş üzerinden dört alıyorlar. Yine iddianameden öğreniyoruz ki dört notu, örgüte tam anlamıyla itaat eden kişilere verilen bir not. Bugünkü AKP il başkanı, Fetullah Gülen’in baro başkanı adayı olması için talimat gönderdiği kişi. Kurulması talimatını Fetullah Gülen’in verdiği Çağatay Hukukçular Derneği’nin mobilyalarını Hamza Tor satın alıyor. Tor’un da katıldığı bir toplantıda Yusuf Gelen isimli cemaat üyesine AKP Gençlik Kolu Başkanlığı teklif ediliyor. Tor, baro başkanıyken başsavcıyla arasının iyi olduğunu söyleyerek cemaatten infaz koruma memuru listesi alıyor.

‘ÖRGÜTTEN LİSTE ALMIŞ’

Hamza Tor, 17/25 Aralık’tan sonra, Eylül 2014’te cemaat üyesi Ahmet Yılmaz’ı yanına çağırarak, ‘Baro başkanlığı sürem sona eriyor. Hükümet tarafından Anayasa Mahkemesi raportörü olarak atamamın yapılması teklifini aldım. Örgüt ile ilişkim bu duruma engel olabilir, örgütte kaydım var mı araştıralım’ diyor. İl başkanı olduktan sonra Osmaniye il imamı olduğu söylenen Enver Şorbacı’dan, örgüt elemanlarının işe alımı konusunda liste alıyor.

Çağatay Hukukçular Derneği Başkanı Efdal Güloğlu, etkin pişmanlıktan yararlanıyor ve diyor ki, ‘17-25 Aralık sürecine kadar yapılan cemaat toplantılarına katılan biridir, Osmaniye Baro Başkanlığı seçiminde cemaatin desteğini almıştır, 17-25 Aralık’tan sonra da cemaat ile ilişiğini kesmemiştir, çünkü bu süreçten sonra cemaatin önde gelen isimlerinden olan Abidin Gürsoy ile benim hukuk büromda bire bir gizli görüşme yapmıştır. 17-25 Aralık sürecine kadar İrfan Koyuncu’ya himmetini verirdi’.

Bu bilgilerin tamamı, 2017-15065 numaralı soruşturma ve 2017/3402 esas numaralı kovuşturma dosyaları ile Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2017-424 numaralı iddianamesinde var.

ERDOĞAN VURSUN NEŞTERİ

Ey Recep Tayyip Erdoğan, ur arıyorsan, metastaz arıyorsun, hâlâ FETÖ’cüler kanser gibi dolaştı diyorsan, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesini alacaksın, içinde senin il başkanın var, önceki il başkanın var, il genel meclisi başkanın var, belediye başkanın var. Ur burada, kanser burada. Şamil Tayyar bozuk saat gibi hep aynı şeyi söyledi ama bu sefer doğru şeyi söyledi. Eğer, Recep Tayyip Erdoğan FETÖ’cüler tarafından kuşatılmamışsa, kendisine ait özgür bir iradesi varsa, FETÖ ile mücadeleyi gerçekten sürdürecekse, ur temizlemeye niyeti varsa, işte iddianame burada, okusun iddianameyi, vursun neşteri. Osmaniye il başkanının görevde olduğu her gün FETÖ’nün AKP içinde kayrıldığının devam ettiği gündür. Bu temizliği yapmadıkları takdirde bunların hâlâ aynı menzile hâlâ farklı yollardan yürüdüğüne inanırız.”

osmaniye.jpg

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.