Erdoğan'dan şok MHP çıkışı! 'Talepleri yerine getirin'

Erdoğan'dan şok MHP çıkışı! 'Talepleri yerine getirin'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi ile ilgili flaş bir çıkış yaptı. İşte ayrıntıları;

Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi oluşturdukları Cumhur İttifakı’nın ardından 2019 seçim çalışmalarına başladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Ak Parti milletvekilleriyle bir araya geldi. Yaklaşık 45 milletvekilinin katıldığı toplantıda, MHP ile ittifak, seçimler ve şeker fabrikalarının kapatılması başta olmak üzere pek çok konu ele alındı.

Erdoğan’dan flaş FETÖ talimatı

Bir milletvekilinin MHP’li il ve ilçe teşkilatlarından yatırım, hizmet, atama ve iş talepleri geldiğini, bunlar karşısında nasıl bir tavır sergileyeceklerini sorması üzerine Tayyip Erdoğan, “Adaletli ve hakkaniyetli şekilde mümkün olanları yerine getirin. Kırıcı ve ittifaka zarar verici tavırlardan uzak durun” ifadelerini kullandı.

Bir milletvekilinin ‘6 ay önce yerel seçimde rakip olduğumuz bir partiyle 6 ay sonra nasıl ittifak yapacağız?’ sorusu üzerine Erdoğan, “Hele bir durun, daha zaman var. Biz Devlet Bey’le bunları görüşüyoruz. Bu süreçte farklı şeyler olabilir, fiili ittifak kurulabilir. Yerli ve yabancı anketler çok olumlu. Biz bu ittifakı ümmetin iyiliği için yapıyoruz” şeklinde konuştu.

‘MASAYI TEMİZLİYORUZ’

Toplantıda, bir milletvekili yerel seçimin öne çekilmesi gerektiğini belirterek, “Vatandaş için hesap sorma yeri sandıktır. Siyaset sosyolojisi açısından yerel seçim ile genel seçim arasında en az 1 yıldan fazla zaman olmazsa seçmen öyle bir hesap sorar ki çok farklı tablolar ortaya çıkabilir” diye konuştu.

Erdoğan, bu değerlendirmeye, “Seçimler zamanında yapılacak, bunu böyle bilin. Erken seçimin ekonomik olarak külfeti yüksek” cevabını verdi.

Şeker fabrikalarının satılacağını yineleyen Erdoğan, “Bu bizim 10 yıldır masamızda duran meselelerden biri, artık masayı temizliyoruz” dedi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.