CHP'li Tanrıkulu'nun "Kürtçe şarkı yasak" yalanı patladı: Şarkıcı Dodan'dan flaş açıklama

CHP'li Tanrıkulu'nun "Kürtçe şarkı yasak" yalanı patladı: Şarkıcı Dodan'dan flaş açıklama

O Ses Türkiye’de birincisi olan Dodan Özer’in Batman’da Batman'da bir kafede elindeki mikrofonun polis tarafından 'Kürtçe şarkı yasak' denilerek alındığına ilişkin çıkan sosyal medya haberlerinin hepsinin yalan olduğu ortaya çıktı.

Batman Valiliği’nce yapılan açıklamada, sosyal medyada Kürtçe şarkı söyleyen kişiye polisin müdahale ettiğine ilişkin yer alan ve kısa sürede yayılan haberlerin de hepsinin asılsız olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada, “Sosyal medyada ‘Batman’da polisin Kürtçe şarkı söyleyen sanatçıyı engellediği’ yönünde çıkan haberler tamamen asılsızdır. Yapılan işlem alkol satışı ve canlı müzik ruhsatı olmadan çalışan iş yerine uygulanan faaliyetten ibarettir” denildi.

'OLAYIN BU HALE GELMESİ YANLIŞ'

Şarkıcı Dodan Özer ise sosyal medyadan “İşletmenin ruhsatla ilgili bir probleminin olduğuna dair ihbar alındığını ve bu ihbar üzerine polislerin geldiğini gördük. Hiç kimsenin bir dil üzerinden siyaset yapması doğru değil ve herhangi bir dilin üzerinden de o siyaseti geliştirip, başka boyuta taşıması hele hele hiç doğru değildir. Olayın bu hale gelmesi, Kürtçe şarkı söyleniyor olması üzerinden yürütülen bir durum haline getirilmesi yanlış. Gelişen olay öyle değildir. Hiç kimse bunu politik bir noktaya çekmesin. Tamamen polis ile işletme sahibinin arasında gelişen bir durum.” açıklamasını yaptı.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.