CHP'nin Büyükçekmece'den sonra Maltepe sınavı!

CHP'nin Büyükçekmece'den sonra Maltepe sınavı!

CHP, Maltepe’de oyların yeniden sayımını engellemek için önce kurul sayısının 12’ye çıkarılmasının önüne durup sayımı yavaşlatan CHP, Ardından “32’ye yükseltelim” diyerek sabotaja kalkıştı. CHP en sonunda sayımı durdurmaya kalkıştı.

CHP, Maltepe’de oyların yeniden sayımını engellemek için her türlü yolu denemeye devam ediyor. Önce kurul sayısının 12’ye çıkarılmasının önüne durup sayımı yavaşlatan CHP, Ardından “32’ye yükseltelim” diyerek sabotaja kalkıştı. CHP en sonunda sayımı durdurmaya kalkıştı.

Seçim öncesi adaylığı ile CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi ile birlikte parti ilçe yönetiminin istifasına sebep olan Ali Keskin'in skanadallarla anıldığı Maltepe seçiminde şaibe netleşiyor.

Maltepe seçimlerinde bir çok sandıkta kamu görevlisi olmayan CHP, FETÖ ve PKK ile ilişkili kişilerin sandık başkanı ve başkan yardımcısı yapıldığı ortaya çıktı. Maltepe'de ayrıca Ordu Evinde görevli çaycı şoförlerinde sandık başkanlığı veya başkan yardımcısı olduğu ortaya çıkmıştı.

Maltepe’de oyların yeniden sayılmasıyla başlayan süreçte CHP burada engellemeye devam ediyor.  Yeniden sayılmasına karar verilen oyların sadece iki kurul tarafından sayılmasının uzun süreceği nedeniyle İlçe Seçim Kurulu teklifiyle sayı 12’ye çıkarıldı. Ancak oy sayımını hızlandıracak bu hamle CHP’nin itirazı sonucu tekrar ikiye düşürüldü. CHP buna rağmen oy sayımının AK Partililerce yavaşlatıldığını ileri sürerek kara propaganda yaptı. 

SAYIMI ÖNCE YAVAŞLATTILAR SONRA PROPAGANDA YAPTILAR

Oyların sayımını yavaşlatma girişimlerinin CHP olduğunu vurgulayan AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK üyesi Erol Kaya “Toplam bin 93 sandık yeniden sayılmaya başlandı ancak iki kuruldan oluşan sayım işlemi maalesef yavaş ilerliyordu. 6 Nisan 2019’da Maltepe’de sayım işleminin yavaşlığını fark eden kurul başkanları, CHP’nin sorumlu milletvekili Avukat Ünal Demirtaş ve beni bir araya getirerek “Oy sayımları yavaş ilerliyor bunun hızlandırmamız lazım. Eğer her iki partinin temsilcileri olarak sizler kabul edip edersiniz her parti 5’er asil 5’er yedek üye verin yeni bir kurul oluşturup sayımı hızlandıralım” dedi. Hakim beyin teklifine sıcak baktık. CHP milletvekili Ünal Demirtaş “Biz sayımım sıhhati ve güvenliği açısından bunu kabul etmiyoruz yavaş olsun böyle olsun” cevabını verdi” şeklinde konuştu. 

MALTEPE SAYIMININ UZAMASININ NEDENİ 

Maltepe ilçe seçim kurulunda CHP Aydın milletvekili Hüseyin Yıldız ile İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da vardı. Kaya, “Onlara da durumu kısaca anlattım ‘Hakimlerin sayımı hızlandırmak için böyle bir talebi var bizim için sorun yok ancak sayın vekiliniz kabul etmiyor. Sayımın güvenliği için yavaş olsun ama bu şekilde sayılsın diyor’ dedim. Ünal Demirtaş ise “Teşkilatımızla böyle bir karar aldık onun için değişimden yana değiliz istemiyoruz” dedi. Konuşacaklarını söyleyip gittiler ve bir daha geriye dönüş olmadı. Tam bir haftadır Maltepe’de sayımın bitmemesinin nedeni işte budur” dedi. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.