CHP’nin yeniden sayımı durdurmasının ardından AK Parti’den ilk tepki

CHP’nin yeniden sayımı durdurmasının ardından AK Parti’den ilk tepki

CHP’nin itirazı sonucu İstanbul İl Seçim Kurulu, birçok ilçede yeniden başlayan oy sayım işlemini durdurma kararı aldı. Bu gelişmenin ardından AK Parti’den ilk tepki geldi.

İstanbul İl Seçim Kurulu, CHP’nin itirazı sonucu birçok ilçede başlayan yeniden oy sayım işlemini durdurma kararı aldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, son gelişmelerin ardından açıklama yaptı.

“DAHA ÖNCE GEÇERSİZ SAYILAN OYLAR AK PARTİ LEHİNE”

Ali İhsan Yavuz, yeniden oy sayma çalışmalarında aradaki farkın çok hızlı bir şekilde azaldığını söyledi. Hataların düzeltilmesi için ilçe seçim kurullarına yapılan geçersiz oyların sayılması talebini hatırlatan Ali İhsan Yavuz, bazı ilçelerin sayıma karar verdiğini, bazı ilçelerin ise beklettiğini söyledi. İtirazın kabul edildiği ilçelerde yeniden sayıma başlandığını bildiren Yavuz, daha önce geçersiz olarak kabul edilen oyların AK Parti lehine olduğunun ortaya çıkmasının ardından CHP’nin paniğe kapıldığını ve soluğu İl Seçim Kurulu’nda aldıklarını söyledi. Bunun üzerine İl Seçim Kurulu’nun da tedbir kararı aldığını belirten Yavuz, sayımın durduğunu açıkladı.

“SAYIM DEVAM EDERKEN DURDURMA KARARI VERİLEMEZ”

Ali İhsan Yavuz, il seçim kurulunun bugüne kadar bu şekilde bir tedbir kararı almadığını, sayım devam ederken İl Seçim Kurullarının durdurma kararı veremeyeceğine dair YSK’nın daha önce verdiği kararlar olduğunu söyledi.

“BU NEYİN KORKUSUDUR”

Bu gelişmeler neticesinde hayrete düştüklerini söyleyen Yavuz, “Sormak istiyorum, CHP'ye; Bu kadar acelecilik nedendir? Bu sayımı asla yaptırmayız şeklindeki çıkışlar neyin korkusudur?"

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.