Oyların sayılmasının durdurulmasına YSK’dan ilk karar!

Oyların sayılmasının durdurulmasına YSK’dan ilk karar!

CHP'nin başvurusu üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul'da yedi ilçede oy sayımının durdurulmasını görüşmek üzere olağanüstü toplantısında alınan ara kararla, İstanbul'da sayım işlemine devam edilmesi kararlaştırıldı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin CHP'nin başvurusu üzerine İstanbul’da 7 ilçede geçersiz oyların yeniden sayımının durdurulması yönündeki İl Seçim Kurulu kararını kaldırdı. Yeni karar doğrultusunda 7 ilçedeki geçersiz oylar yeniden sayılacak.

AK PARTİ YENİDEN SAYIM İSTEDİ

AK Parti’nin seçimlerde usulsüzlükler yapıldığına dair belgelerle başvurusu üzerine Şile, Bayrampaşa 1. İlçe Seçim Kurulu, Ataşehir 2. İlçe Seçim Kurulu, Ümraniye 3. İlçe Seçim Kurulu, Beykoz İlçe Seçim Kurulu, Fatih 1, 2 ve 3. İlçe Seçim Kurulu ve Gaziosmanpaşa 1. İlçe Seçim Kurullarınca geçersiz oyların sayımına karar verilmişti.

CHP OYLARIN SAYIMININ DURDURULMASINI İSTEDİ

AK Parti'nin bir çok sandıkta tespit edilen usulsüzlükler nedeniyle geçersiz oyların yeniden sayılması için yaptığı başvuru sonrası CHP'den de karşı hamle gelmiş ve sayım durdurulmuştu. Bu karar ile Şile, Bayrampaşa, Ataşehir, Ümraniye, Beykoz, Fatih ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde başlatılan yeniden sayım işlemine son verilmişti.
 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.