CIA ajanı Altaylı, Arınç ve Gül'ü ifşa etti! 'En az 100, 200 defa görüştüler'

CIA ajanı Altaylı, Arınç ve Gül'ü ifşa etti! 'En az 100, 200 defa görüştüler'

CIA bağlantılı eski MİT'çi Enver Altaylı, FETÖ'nün 2 numarası olan Mustafa Özcan'ın Abdullah Gül ile en az 100, Bülent Arınç ile de en az 200 defa görüştüğünü iddia etti.

FETÖ'den tutuklu eski istihbaratçı Enver Altaylı'nın da arasında bulunduğu 3 sanığın yargılandığı Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin dava dün görüldü.

Davada sanık Altaylı'nın çapraz sorgusuna geçildiğinde kendisine FETÖ'nün firari tepe yöneticilerinden Mustafa Özcan ile ilişkisi soruldu.

 

'ABDULLAH GÜL VE BÜLENT ARINÇ İLE GÖRÜŞTÜ'

 

Altaylı, Özcan ile ilişkisine yönelik şöyle konuştu:

 

"Mustafa Özcan'ı tanıyorum. Mustafa Özcan'la beni Süleyman Demirel tanıştırdı. Orta Asya'dan çocuklar gelmişti. Demirel aradı. Diyanet'ten birinin beni arayacağını söyledi. Mustafa Özcan da beni bu şekilde aradı. Zaman zaman kendisiyle görüştüm. Yüz yüze görüşmemizin nedeni hastane yönetim kurulu başkanıydı. Ben de kronik hastaydım. Özcan, 17/25 Aralık'a kadar Türkiye'de herkesin itibar ettiği birisi. Abdullah Gül'ü suçlamak istemiyorum. Çankaya'da Mustafa Özcan'ın Abdullah Gül ile en az 100 görüşmesi, Bülent Arınç'ın Mustafa Özcan ile en az 200 görüşmesi vardır. Mustafa Özcan ile 17/25 Aralık sonrası görüşmedim. 17/25 Aralık sonrası bir kez görüşmüş bunda da kendisiyle görüşmek istemediğimi söylemişimdir. Enver Altaylı'nın Fetullahçı olmadığını bütün Türkiye bilir. Rusçu, Çinci, ulusalcı çevreler cımbızla isimler çekiyor. Ben hayatımda hiç kimse ile suç amaçlı görüşme yapmadım.”

 

Altaylı, FETÖ'nün 17/25 Aralık kumpas soruşturmalarından sonra Özcan ile görüşmeme kararını aldığını öne sürdü.

 

FETULLAH'IN KİTAPLARI DA SORULDU

 

Altaylı, arama esansında el konulan dijital materyaller arasında yer alan "hizmet harekatı ve siyasete yaklaşım" başlıklı 10 sayfalık belgeye ilişkin, "Benim ne bilgim var ne de duydum, benim söyleyeceğim bir şey yok" diye konuştu.

Evindeki aramada ele geçirilen örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitaplara ilişkin soruya Altaylı, "Kütüphanemde yaklaşık 10 bin kitap var. Bunların arasında Lenin'in de Abdullah Öcalan'ın da kitapları var. O dönem Fetullah Gülen bir fenomen, herkesin görüştüğü biriydi. Bu adam ne yazmış, merak edip almaktan daha doğal ne olabilir, bu suç mu?" cevabını verdi.

Duruşmaya, 13 Kasım Cuma günü devam edilecek.

 

İlgili haberler

gul-011.JPG

 

arinc-006.JPG

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum