Cihan Fatihi Sosyal Medyayı da Fethetti

Cihan Fatihi Sosyal Medyayı da Fethetti

Cihan Fatih'inin Twitter Fethi

Cihan Fatihi Sosyal Medyayı da Fethetti

İsmini tarihin tozlu sayfalarına ışıldayan altın harflerle yazdıran Fatih Sultan Mehmed'in İstanbul'un fethine giden meşakkatli yolda yaşadıklarını anlatan ve başrollerini Kenan İmirzalıoğlu ile Büşra Develi, Çetin Tekindor, Sedef Avcı, Hazal Filiz Küçükköse gibi isimlerin paylaştığı "Mehmed Bir Cihan Fatihi"  nefes kesen Kosova Savaşı sahneleri ile sosyal medyada özellikle Twitter'da en fazla yorum yapılan konu olarak TT oldu

Dizi, kullanılan çekim teknikleri ile oldukça dikkat çekti. İlk bölümünde babasının ölümünden sonra tahta geçen Sultan Mehmed'e karşı hazırlanan entrikalar ekrana geldi. Sultan Mehmed'in ay tutulmasını hesaplayarak karanlıkta denizde karşıya geçtiği sahneler ise izleyicileri mest etti.

 

 

Mehmet Bir Cihan Fatihi" İlk Bölüm Özeti:

 

Hz. Muhammed'in hakkında “Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan, onu fetheden asker ne güzel askerdir.”; diye müjdelediği tüm dünyanın göz bebeği Konstantinopolis'i fethetmek amacında olan Fatih babasının ölüm haberini alınca vakit geçirmeden İstanbul'a doğru yola çıkar. Fakat önünde aşılması zor ve çok büyük engeller vardır. Kadim şehir yüzyıllar içerisinde birçok defa kuşatılmış lakin feth olunanamıştır. Bu aşılmaz engelin yanısıra devlet içinde de Sultan Mehmed'e Çandarlı Halil Paşa gibi çok büyük bir engel vardır.

Yaşadığı çağın ilerisinde bir zeka seviyesine sahip olan genç Sultan parlak zekası, askeri ve stratejik dehası, aklı, zafere olan inancı ve imanı ile her türlü engeli aşarak feth yolunda ilerler.Tahta çıktıktan iki yıl sonra şehri kuşatır, yalnızca 53 gün süren bir kuşatmanın ardından, “imkansız” denileni başararak Konstantinopolis’i fetheder. En büyük hayalini gerçekleştirerek adını tarihe altın harflerle yazdırır. O günden sonra Fatih namıyla anılan Sultan Mehmed Han, bu zaferi ile yeni bir yüzyılın kapılarını aralar ve yüzyıllar boyunca yedi kıtaya hükmedecek olan büyük bir Cihan İmparatorluğu'nun da temellerini atar.

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.