Cihatçılar nasıl saldıracaklarının kitabını yayınladı

Cihatçılar nasıl saldıracaklarının kitabını yayınladı

Cihatçıların ‘Cihat Kitabı’ yayınladıkları ortaya çıktı.  Cihatçıların bu kitabı Telegram kanalı üzerinden yayınladıkları öğrenildi. İşte ayrıntılar;

Dünya genelinde kanlı terör eylemleriyle bilinen cihatçı örgütler, aynı zamanda kullandıkları propaganda araçlarıyla da tanınıyor.

Cihatçı terör örgütlerinin hem propaganda yapmak, hem de bilgilendirmek aracıyla kullandığı sosyal medya araçlarından en öne çıkanı ise Telegram.

IŞİD terör örgütü başta olmak üzere çoğu örgüt, açıklamalarını, propaganda araçlarını ve bilgilendirme faaliyetlerini Telegram uygulaması üzerinden gerçekleştiriyor.

Son dönemde ise cihatçıların bir Telegram kanalı üzerinden “cihat kitabı” yayınladıkları öğrenildi.

Ortadoğu Medya Araştırma Enstitüsü (MEMRI) isimli kuruluşun “Cihat ve Terörizm Tehdit Monitörü” tarafından ortaya çıkarılan bilgiye göre, cihatçı bir Telegram kanalı üzerinden 20 Temmuz 2018 tarihinde bir kitap yayınlandı. “Jihad Without Borders – Attacks In The West From An Islamic Perspective," (Sınırsız Cihat – İslami Perspektiften Batı’ya saldırılar) isimli kitap, çeşitli İslami kaynaklara dayandırılıyor ve "sınırsız cihat" kavramını "açık ve tartışılmaz bir mesele" olarak sunuyor ve "yeterli her Müslümanın görevi olduğunu" belirtiyor.

orgut1.png

Kitap ayrıca, askeri, kolluk kuvvetleri, politik ve ekonomik hedeflere veya “İslam'a ve Müslümanlara karşı düşmanlıkları açık olan ve iyi bilinenlere” odaklanmaları talimatını vererek, bu tür saldırılar için olası hedeflerin bir listesini sunuyor. Kitabın hangi örgüt tarafından yazıldığı bilinmese de, yazarı olarak “Al Shaybani” ismi göze çarpıyor.

Kitabın ayrıca 4 Ekim 2017 tarihinde yayınlandığı ve Al Shaybani imzalı “Kital* Kitabı: Cihat'ın Temelleri, Çağdaş Tarihi, İslami Savaş Stratejisi ve Taktikleri ve Bunların İlgili Hükümleri” başlıklı kitabın bir bölümüne dayandığı öğrenildi.

Kitabın Telegram’daki anonsunda ise “Batı'da yapılan son Cihati operasyonlarının ardından, bu tür eylemlerin İslami perspektifine ilişkin tartışmalar, akademik ve politik çevrelerde büyük bir tartışma konusu haline geldi. Kardeş Abdullah Aş-Şeyhbani, ‘Sınır Tanımayan Cihat’ adlı eserinde, bu türden şiddet eylemleriyle ilgili İslami konumu açıklığa kavuşturmayı amaçlıyor. Sınırsız Cihat, şimdi yayında!” ifadeleri kullanılıyor.

orgut2.png

Kitabın “içindekiler” bölümünde ise “Terörizm: Sınırı olmayan global cihat”, “Cihat: Adil ve eşit misilleme”, “Proaktif ve Dinamik bir İslami Savunma Modelinin Kurulması” gibi bölümler yer alıyor.

orgut3.jpg

Kitaba ilişkin Avrupa makamlarınca herhangi resmi bir işlemin yapılıp yapılmadığı ise bilinmiyor.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.