CHP’de imzalar belli oldu: Kurultay yok!

CHP’de imzalar belli oldu: Kurultay yok!

CHP genel merkezinden, olağanüstü kurultay için toplanan imzalara ilişkin yapılan açıklamada imza sayısının yeterli olmadığı açıklandı. Muhalifler “her seçenek masada” diyerek mahkeme yolunu açık tuttular.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içerisindeki kurultay tartışmaları sürüyor. CHP'de, "Değişim ve Umut Kurultayı" için toplanan imzalara ilişkin belgelerin tamamlanması için tanınan süre bugün 17.00'de doldu. CHP genel merkezinden imza süreci ve kurultay ile ilgili bir açıklama yapıldı.

Genel merkezden yapılan açıklamada, 569 imzanın toplandığı ve yeterli sayıya ulaşılamadığı belirtildi...

CHP'nin toplam 1242 kurultay delegesi bulunuyor. Seçimli olağanüstü kurultay toplanabilmesi için salt çoğunluk olan 622 delegenin imzası gerekiyor.

Muhalif kanat, kurultay için gerekli olan 622 sayısına ulaştıklarını ileri sürmüştü.

OTURMA EYLEMİ BAŞLATILDI

CHP'nin olağanüstü kurultaya gitmesi için imza veren delegeler, "yeterli imza toplanamadı" iddialarına karşı, parti genel merkezi önünde saat 10.30 itibariyle oturma eylemi başlattı. Çeşitli illerden gelen yaklaşık 15 delege, kurultay için verdikleri imzalara sahip çıkmak için oturma eylemi başlattıklarını bildirdi.

Ankara delegeleri Mahmut Celal Ünsal, Selçuk Karadag, Bitlis delegesi Veysi Uyanık, Samsun delegesi Necile Çokay da CHP Genel Merkezi önündeki oturma eylemine katılan isimler arasında...

"KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK"

Genel merkez önünde açıklama yapan CHP Bitlis Kurultay Delegesi Veysi Uyanık, şunları söyledi:

"İYİ Parti'ye grup kurmaları için 15 milletvekili veren Genel Başkanımız, burada 3-5-10 delegenin lafını yaparsa takdirini kamuoyuna ve bu partiye gönül veren yoldaşlarımıza bırakıyoruz. Korkunun ecele faydası yok. Genel Başkanımıza kalmış olsa, Genel Başkanımız sağduyulu, kurultaya giderdi. Ama Genel Başkanımızın etrafını saran bazı koltuk sevdalısı arkadaşların, Genel Başkanımızın bu kararı vermekte direttiğini görüyoruz."

CHP Ankara Kurultay Delegesi Mahmut Celal Ünsal ise oturma eyleminin demokratik bir tepki olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 70 yıl önce çok partili hayata geçen İsmet İnönü, kaybettiği seçimlerden sonra 'Ben kaybettim ama demokrasi kazandı' diyebilen bir liderimizdi. Bugün de 'hak, hukuk adalet' diyerek 450 kilometre yürüyen Genel Başkanımızın kurultaydan kaçabileceğine veya türlü bahanelerle kurultayı yapmayacağını tahmin etmiyorum. Demokrasiye inanan CHP'nin genel başkan ve yönetim kurulu üyeleri, kurultay kararını bugün verecektir."

“HER SEÇENEK MASADA”

CHP Genel Merkezi’nin imzaların yeterli olmadığına yönelik açıklamasının ardından Muharrem İnce’yi destekleyen ve imzaları toplayan ekibin içinde olan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan yaptığı açıklamada bu sonucu kabul etmediklerini belirterek, “Her seçeneğin masada olduğunu” söyledi. CHP’de yaşanan gelişmelerin ardından yapılan bu açıklama Kurultay tartışmasının mahkemeye gidebileceğinin de sinyali olarak değerlendirildi.

Öte yandan Kılıçardoğlu'nun, muhaliflerin açlık grevine başlamasından sonra, farklı illerden onlarca kişiyi greve karşı harekete geçirdiği iddia edildi.

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.