Çılgın milyarder Elon Musk açıkladı:1 yıl içinde insan beynine çip takılacak

Çılgın milyarder Elon Musk açıkladı:1 yıl içinde insan beynine çip takılacak

Hem magazinin hem de teknoloji dünyasının takip ettiği çılgın girişimci Elon Musk, bir kez daha akıllara durgunluk veren bir projeyle daha herkesi şaşkınlığa sürükledi.

Dünya, korona virüs şoku ile salgını belası ile mücadele etmeye devam ederken, Tesla ve SpaceX şirketlerinin kurucusu Elon Musk, altıncı çocuğuna verdiği ilginç isimle gündeme gelmesinin ardından, NASA ile işbirliği sonucu ABD topraklarından 9 yıl sonra uzaya ilk kez astronotların fırlatılmasını sağlamasıyla adını tarihe yazdırdı. Hem magazinin hem de teknoloji dünyasının takip ettiği çılgın girişimci Elon Musk, bir kez daha akıllara durgunluk veren bir projeyle daha herkesi şaşkınlığa sürükledi.

Musk, beyin hasarlarını iyileştirebilecek bir elektronik devre, çip üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

 

chip.jpg

Musk, beyin dalgalarını uyarma odaklı bir proje olan, aynı zamanda kurucu ortağı da olduğu Neuralink girişimini yakın bir zamanda insanlar üzerinde test etmeye başlayacaklarını kamuoyu ile paylaştı.

Halihazırda insanlar üzerinde test etmediklerini ancak bunun bu şekilde çok sürmeyeceğini ifade eden Musk; ‘Sanıyorum bir seneye kalmadan bunu insanlar üzerinde test ediyor olacağız’ dedi.

 

chip2.jpg

İnsanlara chip takılmasının ilk sinyallerini Şubat ayında, Musk, beyin ve bilgisayar arayüzü projesinin ‘harika’ bir yeni versiyonu üzerinde çalıştıklarını duyurduğunda vermişti. Haziran ayı başlangıcında ise proje kapsamında deneklerin kafatasları üzerinde lazerle minik delikler açılıp beyinlerinin içerisine esnek elektrot iğnelerinin yerleştirileceği duyuruldu.

Musk, çapı ortalama 25 mm olan bu iğnelerin beyne yerleştirilmesi için kafatasından çok küçük bir miktarın alınması gerektiğini ifade etti.

Vücudun bunu kabul etmeme ihtimalinin çok düşük olduğunu belirten Musk, bu sürecin düşünülen kadar da tehlikeli olmadığını düşünüyor.

‘İnsanlara kalp ritmi ölçerleri (holter), epilepsi krizleri, derin beyin uyarımı veya yapay kalça kemiği gibi durumlarda takılıyor’ diyen Musk ‘Vücudun neyi kabul edip neyi etmediği günümüzde gayet iyi bilinmekte’ diye de ifade etti.

Musk, beyne şok veren sinirsel uyarıcı cihazının çalışma şeklini ‘televizyona vurmaya’ benzetti.

Musk’a göre her ne kadar kulağa pek hoş gelmese de buradaki amaç beynin işleyişini iyileştirmek. Böylelikle Alzheimer hastaları unuttukları anılarını hatırlayabilecekler.

‘Bir avuç dolusu elektrik devresi gibi düşünebilirsiniz bunu, ama bu devrelerin hepsi bozuk’ diye açıklayan Musk, bu teknolojinin henüz emekleme aşamasında olduğunu kaydetti.

Hala yapacak çok şeylerinin olduğunu söyledi Musk. Bir sene içerisinde test aşamasına geldiklerinin altını çizen Musk yakın zamanda bunu bir insan üzerinde deneyip beyninin hasar görmüş kısımlarını iyileştirebileceklerini sözlerine ekledi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.