Elon Musk'ın bebeğine "X Æ A-12’ ismini koyması insanoğlunun robotlaştırılma çalışmalarında ilk adım mı ?

Elon Musk'ın bebeğine "X Æ A-12’ ismini koyması insanoğlunun robotlaştırılma çalışmalarında ilk adım mı ?

Elon Musk bebeğine "X Æ A-12’ ismini koydu. Peki bu insanoğlunun robotlaştırılma çalışmalarında ilk adım mı yoksa masum bir fenomen olma isteği mi?

Geçtiğimiz günlerde yeni doğan bebeğinin ismini açıklayan Tesla’nın CEO’su milyarder girişimci Elon Musk herkesi büyük bir şaşkınlığa uğratarak bebeğinin ismini ‘X Æ A-12’ koyduğunun bilgisini sosyal medyada paylaşmıştı.

Bu paylaşımdan sonra herkesin aklına aynı soru gelmişti: “ Bir milyarderin çocuksu bir fenomenlik isteği mi yoksa insanları birer robota dönüştürme isteği komplo teorileri olmaktan bir adım öne geçip gerçekleşmeye mi başlamıştı?”

Elon Musk geçtiğimiz günlerde Joe Rogan’ın hazırladığı bir podcaste katılarak adeta bu sorulara yanıt verdi. Musk: “Partnerim bu fikirle çıkageldi, isimler konusunda harikadır. Başta X harfi, daha sonra Æ, bu da ‘ash’ (kül) olarak telaffuz ediliyor. A-12 ise benim katkım, CIA’in keşif uçağı ‘Archangel-12’yi (Başmelek) ima ediyor, gelmiş geçmiş en havalı uçak.” dedi.

Bir robot ismini andıran bu isim nedeniyle konuşmanın yapay zekâya evrilmesi üzerine Musk, insan beyni ve bilgisayarlar arasında doğrudan iletişim kuracak bir arayüz oluşturmayı hedefleyen ‘Neuralink’ projesine atıfta bulundu.

Bu yeni teknoloji sayesinde dillerin modasının geçebileceğini söyleyen Musk, teknolojinin şu anki hızında ilerlemeye devam etmesi halinde, ‘en iyi ihtimalle’ bunun beş ila 10 yıl içinde gerçekleşebileceğini vurguladı.

“Çok daha hızlı iletişim kurabileceksiniz ve çok daha kesin. Dile ne olacağı konusunda emin değilim” diyen Musk, insanların halihazırda kısmen cyborg ya da yapay zekayla simbiyoz (ortak yaşam) ilişki içinde olduğunu ve ‘donanımlarının güncellenmesi’ gerektiğini savundu.

 

tikla-banner-001.jpg

youtube2-004.jpg

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.