'Çocuğunu bırakıp erkeklerle pavyona gitmiş' diyen Serengil'e ceza

'Çocuğunu bırakıp erkeklerle pavyona gitmiş' diyen Serengil'e ceza

Davalı Seren Serengil’in istinaf başvurusunun reddine karar veren mahkeme, Özlem Yıldız’ın kazandığı 17 bin liralık manevi tazminat davasının haklı olduğuna karar verdi.

Mahkeme, bir televizyon programında "Senin davranışların normal değil", "Para için evlenmişti", "... Çocuğunu bırakıp erkeklerle pavyona gitmiş", "Tip olarak şirin görünen, bunu avantaj olarak kullanan, aslında son derece hesapçı bir kız", "Saman altından su yürüten tiplerden bir tanesi", "Bu yaz Çeşme’de yani bayağı bir kandırdılar onu", "Zaten o karaktersizliktir yani" gibi cümlelerle Özlem Yıldız’ın kişilik haklarına saldırıda bulunan davalı Seren Serengil’in temyiz başvurusunu reddetti.

baslik-009.jpg

 

 

20 BİN LİRA TAZMİNATIN REDDİNİ İSTEDİ
Özlem Yıldız avukatı Rezan Epözdemir aracılığıyla açtığı davanın dilekçesinde Gaziosmanpaşa Aile Mahkemesi’nin kararıyla 4 yıl önce Sinan Serter’den boşandığını anlattı. İddiaya göre davalı Seren Serengil, 1 Ekim 2014 tarihli "Kim Ne Derse Desin" adlı televizyon programında Özlem Yıldız’ın Sinan Serter’le evli olduğu dönemde arkadaşı Oğuz Aşıcı ile sosyal medyadan yazıştığını iddia etti. Özlem Yıldız yayına bağlanarak Oğuz Aşıcı’nın sadece arkadaşı olduğunu, Seren Serengil’in yanlış bilgi verdiğini, doğru bir haber olmadığını söylemesine rağmen Serengil programda hakaret içerikli cümleler kullanmaya devam etti. Küçük düşürüldüğünü ve anneliğinin hiçe sayıldığını öne süren Özlem Yıldız da Serengil’den 20 bin lira manevi tazminat istedi. Davaya cevap veren Seren Serengil ise magazin haberciliği yaptığını, programda davacı Özlem Yıldız’ı küçük düşürücü sözler kullanılmadığını belirterek davanın reddini istedi.

 

Kerimcan'ın ablası aile fotoğraflarını paylaştı

 

 

 

ozlem.jpg

SERENGİL SINIRLARI AŞTI
Beykoz 2. Asliye Hukuk Mahkemesi gerekçeli kararında "Kim Ne Derse Desin" adlı programda Özlem Yıldız’ın eşiyle para için evlendiği, evliliğin devamı sürecinde eski erkek arkadaşı ile Facebook'tan yazıştığı, evli bir adamın teknesine gittiği, çocuğunu otelde bırakıp gece kulübüne ve pavyona gittiği şeklinde anlatımların bulunduğu belirtildi. Mahkeme davalı Seren Serengil’in magazin haberi yaparken eleştiri sınırlarını aşarak Özlem Yıldız’a direkt hakaret mahiyetinde söylemlerde bulunduğunu ifade etti.

 

ozlem5.jpg

MAHKEME ÖZLEM YILDIZ’I HAKLI BULDU
Beykoz’da açılan davada mahkeme Seren Serengil’in programda sarf ettiği bu sözler nedeniyle davacı Özlem Yıldız’a 17 bin lira tazminat ödemesine karar verdi. Seren Serengil mahkemenin aleyhteki kararını temyiz edince dava dosyası İstanbul Bölge Adliyesi Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’ne (İstinaf mahkemesi) gitti. İstinaf mahkemesi davalı Seren Serengil’in programda sarf ettiği sözlerin Özlem Yıldız’ın özel hayatına ilişkin kişilik haklarına saldırı mahiyetinde olduğunu kararında açıkladı.

 

Serdar Ortaç'dan Ebru Gündeş'e: ‘Ben sana ne yaptım’

 

 

Davalı Seren Serengil’in istinaf başvurusunun reddine karar veren mahkeme, Özlem Yıldız’ın kazandığı 17 bin liralık manevi tazminat davasının haklı olduğuna karar verdi.

ozlem4.jpg

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.