Cübbeli Fetvayı verdi: Kadir Mısıroğlu cennetliktir!

Cübbeli Fetvayı verdi: Kadir Mısıroğlu cennetliktir!

Cübbeli Ahmet Hoca diye tanınan Ahmet Mahmut Ünlü Kadir Mısıroğlu'nun hayatını kaybetmesi ile ilgili yaptığı paylaşımda Mısıroğlu'nun cennetlik olduğunu ima etti.

Cübbeli Ahmet diye tanınan Ahmet Mahmut Ünlü sosyal medya hesabından hayatını kaybeden ve Atatürk düşmanlığı ile tanınan Kadir Mısıroğlu ile ilgili paylaşımda bulundu.

Ünlü, Kadir Mısıroğlu'nun hayatını kaybetmesi ile ilgili yaptığı paylaşımda Mısıroğlu'nun cennetlik olduğunu ima etti.

Bir kaç hadis olduğunu iddia ettiği kaynaklara dayandırdığı iddiasında "Ramazan ayında ölen eğer Müslüman ise cennetliktir." ifadelerini paylaşan Cübbeli Ahmet Mısıroğlu'nun da Ramazan ayında öldüğünü belirterek "Cennetlik" olduğunu anlatmaya çalıştı.

Son dakika... Kadir Mısıroğlu 86 yaşında hayatını kaybetti

Ünlü ayrıca Cenazenin yerini ve saatini belirterek cenazeye davet etti. 

İşte o paylaşım;

İmâm Kurtubî’nin beyânı vechile; cennet kapılarının açıldığı Ramazân-ı şerîf’te ölen Müslüman ise cehenneme girmez. Allâh-u Te‘âlâ’nın Mûsâ ‘Aleyhi’s-Selâm’a vahiylerinde: “Ramazân-ı şerîfte istiğfâr nasîb olan Müslümanlardan Ramazân ayında ölenlere 30 şehîd ecri vardır” diye bildirilmiştir. (Ebû Nu‘aym, Hılyetü’l-Evliyâ, 6/18)

Ramazân-ı şerîf’in ilk gecesinde, tam da rahmet bölümünde rahmet-i Rahmân’a kavuşan kıymetli Üstâdımız Kadir Mısıroğlu’na Cenâb-ı Mevlâ’dan ğarka-i ğarîk rahmetler niyâz eder, ‘âlî dereceler nasîb olması için duâ ederiz. Pazartesi günü ikindi namazını müteâkip Büyük Çamlıca Câmii’nde kılınacak olan cenâze namazına bütün Müslümanları davet ediyoruz. Zira Müslümanın, Müslüman üzerindeki beş hakkından biri de cenâzesine iştiraktir. (el-Buhârî, es-Sahîh, rakam:1240, 2/71)

Ali Haydar Efendi Hazretleri: “Bir Müslüman öldüğünde seferber olun” buyururdu. Bu itibarla duyanlar duymayanlara bildirsinler.

Ayrıca Enes ibni Mâlik Radıyallâhu ‘Anh’dan rivâyet edilen bir hadîs-i şerifte: “Oruçlu olduğu gün bir Müslümanın cenâzesinde bulunan kişiye cennet vacip olur” buyrulmuştur. (Ahmed ibni Hanbel, el- Müsned, 3/118; el-Bezzâr, el-Bahru’z-zehhâr, rakam:1043)

Dolayısıyla oruç ağzınıza bir de böyle şuurlu bir Müslümanın cenazesine iştirak ederseniz bu müjdelere nâiliyetiniz kaçınılmaz olacaktır.

Bu müjdeleri birbirinize haber vererek insanları teşvik etmeniz de ayrıca ecrinizi kat kat artıracaktır.

cubbeli-hoca-siyasetcafe.jpg

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum