Son dakika... Kadir Mısıroğlu 86 yaşında hayatını kaybetti

Son dakika... Kadir Mısıroğlu 86 yaşında hayatını kaybetti

Atatürk'e yaptığı hakaertler ile tanınan Kadir Mısıroğlu, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Kadir Mısıroğlu, tedavi gördüğü Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde 86 yaşında hayatını kaybetti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk aleyhine yaptığı açıklamalarla tanınan Kadir Mısıroğlu, bir süredir tedavi gördüğü hastanede öldü.

kadir-misiroglu-kimdir.jpg

 

Kadir Mısırlıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'e yaptığı hakaretler ile tanınıyordu. Mısırloğlu " M.Kemal'e zerre muhabbeti olan cenazeme gelmesin" sözü ile de Atatürk düşmanlığını bir kez daha ilan etmişti.

Müslümanlara hakaret etmişti

Kadir mısırlıoğlu, "Hiçbir icraatı Müslümanlığın lehine değildir. Eğer bir Müslüman Atatürk’ü seviyorum derse ya ahmaktır ya sahtekardır." sözleri ile Atatürk'e sevgi ve muhabbet besleyen milyonlarca Müslüman'a hakaret etmişti.

ERDOĞAN VE AK PARTİLİLERDEN KADIR MISIROĞLU MESAJLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Ülkemizin önemli tarihçi yazarlarından biri olan Kadir Mısıroğlu'nun vefatını teessürle öğrendim. Sayın Mısıroğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yaptığı paylaşımda, "Tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Değerli tarihçi ve yazar Kadir Mısıroğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve bütün sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da "Ülkemizin yetiştirdiği önemli tarihçilerden, güzel insan, baba dostu Kadir Mısıroğlu Hakk'ın rahmetine kavuştu. Rabbim mekanını cennet, yakınlarına sabrı cemil ihsan eylesin. Tüm sevenlerinin başı sağ olsun" paylaşımında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise "Dâr-ı bekâya irtihal eyleyen Kadir Mısıroğlu'na Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP DA MESAJ YAYINLADI

Öte yandan TBMM Başkanı Mustafa Şentop da Mısıroğlu için bir başsağlığı mesajı paylaştı.

Şentop, mesajında, "Bazı fikirleri büyük tartışmalara yol açmakla birlikte Türkiye'nin yetiştirdiği önemli tarihçi ve yazarlardan olan Kadir Mısıroğlu'nun vefatını teessürle öğrendim. Otuz yılı aşkın süredir tanıdığım Kadir Mısıroğlu'na rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

ÇAMLICA CAMİİ’NDE CENAZE TÖRENİ

Kadir Mısıroğlu'nun manevi torunu Nurullah Mısıroğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, cenaze törenine ilişkin açıklamada bulundu.

kadir.jpeg

KADİR MISIROĞLU KİMDİR?

1933 yılında Trabzon’da doğan Kadir Mısıroğlu, ilk ve orta öğrenimini Akçaabat’ta, liseyi ise Trabzon’da tamamladı.

1954 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanan Mısıroğlu, tarihle de ilgilendi.

1970 yılında Milli Türk Talebe Birliği’nde Harf İnkılabı ile ilgili verdiği konferans nedeniyle hakkında mahkumiyet kararı verildi.

1976’da Sebil Dergisi’ni çıkarmaya başladı.

Dergideki yazıları nedeniyle hakkında davalar açılan Mısıroğlu, Türkiye’den kaçmak zorunda kaldı ve 11 yıl boyunca yurt dışında yaşadı.

1991’de Türkiye’ye geri dönen Mısıroğlu, ülkenin değerleri hakkında bazı olumsuz açıklamalar yapmaya devam etti.

Bir sohbetinde "Keşke Yunan galip gelseydi de hilafet devam etseydi" sözleriyle büyük tepki çekti.

Kadir Mısıroğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

6 Mayıs 2019 tarihinde, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

 

İşte Kadir Mısırlıoğlu'nun onlarca hakaret içeren konuşmasından sadece bir tanesi

kadir-misiroglu-kac-yasinda.jpg

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum