Cübbeli'den itiraf gibi 'tarikat' açıklaması! 'Herkes merdiven altında iş yapıyor'

Cübbeli'den itiraf gibi 'tarikat' açıklaması! 'Herkes merdiven altında iş yapıyor'

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Enes Kara’nın intiharıyla ilgili olarak konuştu.

Elazığ'da tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara'nın cemaat evinde intihar etmesiyle ilgili Cübbeli Ahmet'ten çarpıcı açıklamalar geldi. "Yurtlar denetlenmeli" diyen Cübbeli, "tarikatlar ve cemaatler kapatılsın" talepleri için de "Resmiyette tarikat yok ki kapatılsın. Herkes merdiven altı" dedi.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e konuşan Cübbeli Ahmet, devletin yurtları yetmediği için ailelerin çocuklarını güvendikleri yurtlara yerleştirdiğini söyledi.

 

Cübbeli şunları söyledi:

 

"Yapılması gereken bu yurtların denetiminin yapılması. Hiçbir yerde teftiş yok. Gidilip çocuklara 'Memnun musunuz?' diye sorulmuyor. Anne-babalara da bu konuda görev düşüyor. Elazığ'daki yurt ya da ev denilen yerle ilgili özel bilgim yok. O yüzden yorum yapamıyorum. Ana, babalara çok iş düşüyor çocuklarını nereye verirlerse izlesinler. Çocuğu kazanmak istiyorsak bu şekil devam edilmeli. Baba, çocuğunu yerleştirdikten sonra sık sık durumunu, sıkıntısı olup olmadığını sormalı.

 

İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA: HERKES MERDİVEN ALTI

 

''Tarikatlar kapatılsın" çağrılarını da yorumlayan Cübbeli Ahmet şunları söyledi:

 

"Resmiyette tarikat yok ki kapatılsın. Herkes merdiven altı bir yerde iş yapıyor. Resmi olsa teftişe tabi olunur ama resmi değil. Resmi olanları ne kadar teftiş ediliyor, teftiş için heyet kim? Hadisi inkar eden adam var. O zaman diyor ki 'Beni bu mu teftiş edecek?' Şimdi tarikatın kurumsallaşmış durumu yok. Dernek, vakıf altında faaliyet gösteriyor. Burada da vakıflar müfettişlerine, dernekler masalarına iş düşüyor. Mutlaka denetim yapması lazım. Tarikat adı altında olanlara daha çok denetim yapmalı. 'Irz düşmanlığı, sübyancılık var mı, haşa af edersin kadın işi var mı' diye daha çok denetlenmeli. Günümüzde kimse 'Ben tarikatım' demiyor… 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.