Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ali Babacan'a 'AK Parti Genel Başkanlığı' teklif edecek iddiası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ali Babacan'a 'AK Parti Genel Başkanlığı' teklif edecek iddiası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni parti kurma hazırlığı yapan Ali Babacan'a "Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanlığı Baş Yardımcılığı ve AK Parti Genel Başkanlığı" teklifi edeceği iddia edildi.

Gazeteci yazar Levent Bulut , 'Babacan'a ne teklif edilecek?' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Bulut yazısında çarpıcı bir kulis bilgisi paylaştı.

Bulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni parti kurma hazırlığı yapan Ali Babacan'a "Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanlığı Baş Yardımcılığı ve AK Parti Genel Başkanlığı" teklifi edeceğini iddia etti.

İşte o yazı:

'Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın kuracağı partilerle ilgili gelişmeler Ak Partili kadrolarca da takip ediliyor. 

Kulislerde de en çok merak edilip konuşulanlar ise iki partinin tüzüğü ve kurucular kurulu üyelerinin kimlerden oluşacağı.

Ama görünen o ki AKP kurmaylarını en çok Abdullah Gül destekli Babacan'ın hareketi endişelendiriyor.

Babacan'ın kuracağı partiye AK Parti içinden ilgi inkâr edilemez bir gerçek.

Hatta bunu gören Erdoğan, yeni parti kurmaması konusunda Babacan'la görüşmüş ama ikna edememiş, akabinde  "Ümmeti parçalamaya hakkınız yok." sözleriyle eleştirmişti.

*Aradan geçen süre içerisinde Erdoğan kurmaylarıyla partide bütünleşme çalışması başlattı.

Fakat yine de istifalar oldu ve yeni parti büyük merak uyandırdı. İşte bu yüzden Erdoğan'ın Babacan'la tekrar bir görüşme gerçekleştireceği hükümete yakın bir yazar tarafından gündeme getirildi.

*Ben de bu iddianın peşine düştüm ve Ali Babacan'ın ekibinde yer alan bir siyasetçiye sordum. "Bir talep" olmadığını söyledi. "Peki ola ki görüşme oldu. Erdoğan, Babacan'ı ikna edebilir mi?" diye sorduğumda ise aynı siyasetçi şunları söyledi:

"Ali Bey partileşme kararını bir gecede almadı. Ekonominin başından ayrılma sürecinden bu yana yaşananlar işi bu noktaya getirdi.

Ali Bey ve birlikte hareket ettiği isimler parti içerisindeki olumsuzlukları dile getirdi ama kulaklar tıkandı.

Artık yeni bir sayfa açmak gerektiği hasıl olduğu için partileşme çalışmaları başladı.

Eğer bu görüşme gerçekleşirse Sayın Erdoğan, Ali Bey'in parti kurma konusunda kararlığını görmüş olur."

 

*Bu görüşme iddiasını AK Parti kulislerinde de araştırdım. Kulislerde iki farklı görüş hâkim:

Bir taraf görüşme iddiasının gündeme getirilmesinin AK Parti içerisinde bir panik havası olduğu izlenimi doğurduğunu savunuyor, diğer taraf ise Reis'in muhtemel görüşmede Babacan'ı ikna edeceğine inanıyor.

*Görüşme gerçekleşirse 'Nasıl bir teklif olabilir diye.' sorduğum bir başka kaynağımdan ise "Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanlığı Baş Yardımcılığı teklifinde bulunabilir." cevabı geldi.

Şaşırmadım; zira, daha önce ekonominin başına geç dediği adama Tarım ve Orman Bakanlığı teklif edecek değildi ya.

Konuştuğum kişiye: "Albayrak faktörü var! Bu hamle damadının, dolayısıyla kendisinin ekonomi politikalarının başarısız olduğunun teyidi olmaz mı?

Zaten her fırsatta Albayrak'ı başarılı bulduğunu belirtti. Şimdi bu durum bir tezat oluşturmaz mı?" dediğimde cevabı kısa ve net oldu: "Reis'in vardır bir bildiği."

*Ak Parti böyleyken bir de MHP kulislerini yoklayayım dedim. Asıl bomba iddia buradaki kulislerden geldi. Sıkı durun... Babacan'a "Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanlığı Baş Yardımcılığı ve AK Parti Genel Başkanlığı" teklifi edilebileceği söyleniyor. Evet yanlış okumadınız Ak Parti Genel Başkanlığı...

*Şunu belirteyim, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devlet işlerinin yoğunluğu yüzünden partiye yeterince zaman ayıramadığı bir gerçek. Hatta güvendiği bir isme devredeceği, bu ismin de Binali Yıldırım olacağı söyleniyordu. Ama düşününce bu iddia hiç de yabana atılır değil. Mevzubahis Ak Parti'nin bekasıysa pek tabiî bu teklif yapılabilir.

Süleyman Soylu ve Numan Kurtulmuş örnekleri de karşımızda duruyor."Ayrılmayın. Parti içinde kalın yanlışları birlikte düzeltelim." denen Babacan'a "Buyur gel partinin başına geç." denmemesi için hiçbir sebep yok. Hatta kabul etsin ya da etmesin Ak Parti için büyük menfaatler var...

Şöyle ki; önce bu teklifin kabul edildiğini varsayalım... Böyle bir durumda AKP içinde yaşanan yaprak dökümü sona erer. Parti içinde konuşulan mental yorgunluk yerini heyecana bırakır. Ekonomide uygulanması gereken acı reçetenin sorumluluğu Babacan'a kalır. Damadın üstünden Erdoğan'ın ekonomi yönetimine yapılan eleştiriler de sona erer.

*Yok eğer kabul etmezse, Reis bu defa "Bakın yanlışları birlikte düzeltelim dedik... Gel partinin başına geç dedik... Partiyi ona teslim etmek istedik... Ama gördünüz, amacı yanlışları düzeltmek değil ki... Amacı ümmeti bölmek..." gibi sözleri meydanlarda sık sık dile getirir.Dikkat ederseniz Davutoğlu'na yapılan sert eleştiriler Babacan'a yapılmıyor. Ama bu şekilde safları sık tutmak adına bu sözler için fırsat doğar.

*Bu arada Başbakanlık koltuğunu "Bir Ali değil, bin Ali feda olsun." diyerek  bırakan, Erdoğan istediği için TBMM Başkanlığı'ndan istifa edip belediye başkanlığına aday olan Binali Yıldırım ne olur diye düşünüyorsanız, düşünmeyin. Onu düşünen zaten var.

*Kulisler böyle. Bakalım zaman ne gösterecek... "Aklen ve kalben ayrışma yaşadığını" söyleyerek partisinden istifa eden Babacan'a böyle bir teklif yapılacak mı?Yapılırsa cevabı ne olacak?Yıldırım bu sefer de AKP Genel Başkanı mı olacak?Bütün bu sorular önümüzdeki günlerde cevap bulacak. '

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.