Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esad bir teröristtir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esad bir teröristtir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus ziyaretinde yaptığı basın açıklamasında çok sert ifadeler kullandı ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a yüklendi. İşte haberin ayrıntıları;

Tunus’ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın mensuplarının Esad ile ilgii yönelttiği soruya, flaş bir cevap verdi ve yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Erdoğan, ‘Esad ile mi Esad'sız mı olacak?’ sorusunu, “Esad devlet terörü estirmiş bir teröristtir” diyerek yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus'ta mevkidaşı El-Baci Kaid es-Sibsi ile bir araya geldi.İki lider yaptıkları görüşmenin ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Kendisine Suriye'de çözümün Esad ile olup olmayacağı' sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'de Esad ile yürümek kesinlikle mümkün değildir. Niçin? 1 milyona yakın vatandaşını öldürmüş olan bir Suriye'nin başkanıyla nasıl olacak da geleceği kucaklayacağız? Suriye'nin halkı böyle birisini başında görmek ister mi? Çünkü Esad, kesinlikle açık ve net söylüyorum, devlet terörü estirmiş aslında bir teröristtir. Böyle birisine bu işi o götürebilir diyemeyiz. Öldürülmüş insanlara haksızlık olur bu. Suriye'de hala kan gövdeyi götürüyor" diye konuştu.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.