Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da konuştu Mutlaka sandığa gidin

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da konuştu Mutlaka sandığa gidin

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul ilçelerinde, "Bizim için Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza böyle bir şey var mı? Bizde ayrım yok. Onun için aman, işi sıkı tutuyoruz, sandıklara sahip çıkıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’un ilçelerinde mitingler düzenledi. Erdoğan, "Bizim için Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza böyle bir şey var mı? Çünkü biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevdik. Bizde ayrım yok. Onun için aman, işi sıkı tutuyoruz, sandıklara sahip çıkıyoruz. Yarın akşam buradan müjde bekliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarınki yerel seçimler öncesi İstanbul'un ilçelerini geziyor.

İlk olarak Kağıthane mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçimden sonra ilk iş Suriye meselesini mümkün olursa masada değil, sahada mutlaka çözeceğiz" dedi. Kağıthane'nin ardından Bayrampaşa'da konuşan Erdoğan, "Mesele sadece belediye başkanları meselesi değil, işin altında başka şeyler var" dedi. Sultangazi mitingini de tamamlayan Erdoğan "İstanbul'da 3 milyon Kürt kardeşim oylarını nereye vereceklermiş? Soyadı İmamoğlu olan birisine... Sezai Temelli ne zamandan beri benim Kürt kardeşlerimin iradesine ipotek koydun" dedi.

Cumhurbaşkanı Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Sultan Selim Mahallesi'nde düzenlenen Kağıthane mitinginde, Kağıthane'nin desteğini hep aldığını ifade ederek, "İnşallah yarın rekor bir oyla Kağıthane'nin tercihinin yine hizmet siyasetinden, gönül belediyeciliğinden yana olacağını karşımda görüyorum. İstanbul'un yönetimine talip olup da Kağıthane'yi Kağıttepe olarak bilecek kadar bu şehirden uzak olanlara (Kemal Kılıçtaroğlu) derslerini bir kez daha vereceğinize inanıyorum" diye konuştu.

BİRİLERİ BU SEÇİMİ ÜLKENİN BAŞINA ÇORAP ÖRME BİRİLERİ DE İNTİKAM HALİNE GETİRMEK İSTİYOR

Seçim döneminin hem yurt içinde hem de yurt dışında Türkiye'ye yönelik niyetlerin, heveslerin, projelerin tüm açıklığıyla ortaya çıkmasına vesile olduğunu dile getiren Erdoğan, katılımcılara şöyle seslendi:

"Biz belediye başkanlarımızı seçeceğimizi sanırken, meğer birileri bu seçimi ülkemizin başına çorap örme, birileri de intikam ve rövanş aracı haline getirmek istiyormuş. Bazı televizyon programlarında ekonomiden bahsediyorlar. Biz yerel seçim mi yapıyoruz yoksa genel seçim mi yapıyoruz? İstiyorum ki sandıkta yarın öyle bir ders verin ki milletime bir daha bu yalanları söylemeye devam etmesinler." 

Kandil'den gelen mesajları, Kandil'in emrindeki partinin seçim stratejisini diğer partilerin listelerinden gösterdiği terör örgütü mensubu belediye meclis üyesi adaylarını görünce inanıyorum ki ikna olmuşlardır. Şu anda Türkiye'de maalesef bu seçimde Kandil değerlendirme yapıyor, Pensilvanya değerlendirme yapıyor. Oradan gelen talimatlarla listeler hazırlanıyor. Belediye başkan adayları, belediye meclis listeleri buna göre hazırlanıyor." diye konuştu.

'İTTİFAKIMIZI PAZARA KADAR DEĞİL MEZARA KADAR' 

"Ya Rabbi bu ittifakımızı pazara kadar değil, mezara kadar devam ettirmeyi bize nasip eyle" diye dua eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Bu FETÖ denilen zalim, bu ülkede ümmeti böldü ve kendine göre Allah muhafaza burada söylemek hiç mi hiç edebime uygun düşmüyor buna göre yorumlar yaptı. Bak kaçtılar gittiler, hala kaçıyorlar, ama onlar kaçacak biz kovalayacağız. Aynı şekilde PKK terör örgütünün mensuplarını Cudi'de, Gabar'da, Kandil'de, Tendürek'te vurduk, vurmaya devam edeceğiz. Benim milletimin huzurunu kaçıranlara biz bu ülkede fırsat vermeyeceğiz. Biz, bunun için varız. Bütün bunlara bakarak eğer birileri ikna olmuyorsa, 16 bin 500 kilometre öteden katliam silahlarının üzerine kazınan mesajları görünce her halde ikna olmuşlardır.

Ne dediler? 'Domates, patates, patlıcan.' Bunlarla bu işin ne alakası var? Milletimi patlıcan, domates, patates, biber bunlarla mı aldatacaksınız? Bu millet 'Çanakkale geçilmez' dediği zaman bir tas çorbaya talim etmiştir. Bay Kemal de zannediyor ki bunları söylersem bu milleti aldatırım. Bu ülkede ne patlıcan ne patates ne domates sıkıntısı var. Ne oldu? Hemen biz tanzim satışları kurduk. Bir anda fiyatlar yüzde 50 düştü. Şu anda bunlar gündem de mi? Olay bu kadar basit." 

'DAHA GÜÇLÜYÜZ, DAHA DA İYİ OLACAK'

Artık Amerika'dan insansız hava aracı almadıklarını belirten Erdoğan, "Çünkü insansız hava aracımızı kendimiz üretiyoruz. Silahlı insansız hava aracını kendimiz üretiyoruz. İşte onun için bu teröristler artık Kandil'de bile kaçacak delik arıyorlar. Daha güçlüyüz. Daha da iyi olacak. Bunun için işte Zeytin Dalı ve Afrin operasyonlarını başarılı yaptık. Oradaki tünelleri bu teröristlerin başına geçirdik. Her türlü baskıya boyun eğeceğimizi zannediyorlar. O, eski Türkiye'ydi. Şimdi o Türkiye yok, bu Türkiye başka. Zira bizim şimdi Rabiamız var. Ne diyoruz, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." diye konuştu.

'SEÇİMDEN SONRAKİ İLK İŞ SURİYE'

"Ne yapsalar boş." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"İster içeride, ister dışarıda olsun bu milletin işine, aşına, ekmeğine göz dikenleri asla affetmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Silahlı terörü bitirmekte ne kadar kararlıysak, ekonomik terörü bitirmekte de o kadar kararlıyız. Sandıkları, ülkemizin ve milletimizin geleceğine vuracakları darbenin aracı haline getirmek isteyenler, şimdiden tehditlere başladılar. İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlıkları için verdikleri destek karşılığında eş başkanlıktan bahsediyorlar. İşte bu Kandil'e sırtını dayayanlar bu." diye konuştu.

BAYRAMPAŞA MİTİNGİ

Erdoğan, "Bayrampaşa 24 Haziran'da kendine yakışanı yapmıştır. İnşallah yarın da çok daha büyük bir başarıya imza atacaktır. Aramızda asla sarsılmayacak, yıkılmayacak, hep diri kalacak bir gönül köprüsü bulunuyor. Bu hasbi bağ Allah'ın izniyle bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir."

Bu bağın, muhabbetin "birilerinin" dengesini bozduğunu anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Öyle ki akla hayale gelmeyecek ittifaklarla karşımıza çıktılar. Aslına bakılırsa bu ittifakı kurmak onların ne aklının ne de becerisinin harcıdır. O kadar maharetli olsalar bugüne kadar milletimizin gönlüne girmeyi başarırlardı. CHP'nin başındaki zat 9 seçimdir partisinin başında, 9'unu da kaybetti. HDP derseniz sırtını nereye dayamış? Kandil'e. Kandil'deki patronlarından emir almadan kılını kıpırdatamaz. Hanımefendi 15 Temmuz öncesi ne diyordu? Tüm Türkiye'yi 'yurtta sulh' diyerek, 'yaz gelecek başbakan olacağım' diye dolaştı. Arkasından çıka çıka ne çıktı? 15 Temmuz darbecileri çıktı. Saadetin adından başka geçmişiyle hiçbir ilgisi kalmamış. Peki bu partileri kim ve nasıl bir araya getirir, karşımızda bir blok oluşturdu. Türk milletinden bu sorunun cevabını özellikle düşünmesini istiyorum. Siyasette rüşdünü belediyelerde ispat etmiş, oradan ülke yönetimine gelmiş bir kadro olarak, bir kardeşiniz olarak en rahat olduğumuz alan budur."

PKK OPERASYONU: EN TEPE ADAMLARI KOMADA KIVRANIYOR

"Şimdi, o günden bugüne gereken dersi aldılar mı?" diyen Recep Tayyip Erdoğan, "FETÖ'cüler yakalananlar şu anda cezaevinde. PKK ve onun güdümlüleri hepsi kaçıyor. Bunları Cudi'de gömdük. Gabar'da gömdük. Tendürek'te gömdük. Kandil'de gömüyoruz. İşte lider kadroyu geçenlerde Kuzey Irak'ta vurduk. En tepe adamları şu anda komada kıvranıyor. Yanındaki 4 kişiyi etkisiz hale getirdik. Niye? Siz bize böyle bir emir verdiniz, bu emrin gereğini yerine getiriyoruz. Şimdi belediye hizmetleriyle ilgili rekabetten asla kaçmadık, kaçmayız. Meseleyi Türkiye'nin geleceğiyle ilgili bir karar noktasına getiren biz değiliz. Sözleri ve eylemleriyle bizim karşımızdakiler. Daha seçim sonuçları belli olmadan medyada, sosyal medyada, sokaklarda, havalimanlarında milleti tehdit etmeye, taciz etmeye, tahkir etmeye başladılar. Bu azgınlığı milletimiz cevapsız bırakır mı? Bunun için yarın mutlaka sandıklara gitmeli, tercihimiz doğrultusunda oyumuzu kullanmalıyız." ifadelerini kullandı.

'BUNLARIN HANGİSİNİN TECRÜBESİ VAR?'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'a Binali Yıldlrım gibi birisinin gerektiğini ifade ederek, "Aynı zamanda 'Dünyayı tanıyan, dünyanın da onun tanıdığı bir belediye başkan adayı gerekir' dedik." diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "(İmamoğlu) Peki bunların gönderdiği aday? Proje, proje... Ondan İstanbul gibi bir şehre belediye başkan adayı olur mu? Bay Kemal'e göre olur. Niye? Bay Kemal'i zorlayacak birisi olmaması lazım. O, koltuğu sağlam tutmanı gayreti içinde. Bizim öyle bir derdimiz yok. Biz bu yola, 40 yıldır siyasetin içinde girdik, çekirdekten, gençlik kollarından geldik, tırnaklarımızla. Bunların hangisinin siyasette böyle bir geçmişi, tecrübesi, deneyimi var? Yok. Siz, İstanbul'da da bu kardeşinizi seçtiniz ve başbakan yaptınız, daha sonra cumhurbaşkanı yaptınız. O, ise kasetle geldi."

'BUNA İYİ BİR DERS VERİN'

Bu dörtlü mekanizma, ne var bunda CHP, ne var bunda sırtını PKK'ya, Kandil'e dayayan HDP, ne var bunda maalesef içi karmakarışık sözde İYİ Parti, ne var bunda işte bir de Saadet. Ve ne diyor konuşmasında, İstanbul'da 3 milyon Kürt kardeşim bunlar oylarını nereye vereceklermiş? Soyadı İmamoğlu olan birisine. Ya sen ne zamandan beri benim Kürt kardeşlerimin iradesine ipotek koydun? Benim Kürt kardeşlerimin oyları ne zamandan beri, bu Sezai'nin kendisi Kürt değil ha, bu ne idüğü belirsiz. Sen ne zamandan beri benim Kürt kardeşlerimin oylarını yönlendiriyorsun? Var mı öyle bir şey? Yok. Şimdi Sultangazi yarın bu sandıkları öyle bir patlatsın ki benim Sultangazi'deki Kürt kardeşlerim de buna iyi bir ders versin."

'MUTLAKA SANDIĞA GİDİN'

Sultangazililerden yarın sandıklara mutlaka gitmelerini isteyen Erdoğan, "Muhakkak gidelim, gitmeyenleri de götürelim. Onun için ben sizi yarınki seferberliğe davet ediyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini, "Bizim için Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza böyle bir şey var mı? Çünkü biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevdik. Bizde ayrım yok. Onun için aman, işi sıkı tutuyoruz, sandıklara sahip çıkıyoruz. Yarın akşam buradan müjde bekliyorum." diye tamamladı.

GÜNGÖREN MİTİNGİ

Erdoğan, "CHP, çöp, çukur, çamur, pislik... İnşallah nasıl 94'te bunlara dersi verdiyseniz, CHP'de olan yerlerde yine bu dersler verilecek. Ankaramıza, İstanbulumuza, İzmirimize inşallah bu defa farklı sahip çıkacağız. Büyükşehirlerde Cumhur İttifakı olarak inşallah bu adımı atacağız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güngören'deki yatırımlara ilişkin bilgi verirken, şöyle devam etti:

"Bakırköy, İDO, Bağcılar, Kirazlı Metro Hattı'nın yapımına devam ediyoruz. Belediye hizmet binası ve 270 araçlık zemin altı otoparkının yapımı sürüyor. Güngören Mezbahanesi'ni, nikah salonu, kültür ve spor merkeziyle 176 araç kapasiteli otoparka dönüştürüyoruz. Merter Moda merkez cadde ve sokakları düzenleme çalışmalarımız sürüyor. Güngören'de D-100 ve TEM'e alternatif olarak inşa edeceğimiz yeni bir tünelle trafiği rahatlatıyoruz. Bu sayede Güngörenliler, E-5 ve TEM'e bağlanmadan İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna ulaşabilecek."

'KİMİN KİMLERLE İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINA ŞAHİT OLDUNUZ'

Türkiye'nin yarın bir "sandık imtihanı" yaşayacağını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Biz, milletimize önce belediyelerde hizmet etme şerefine nail olmuş, orada kendimizi ispatlayarak ülke yönetimine gelmiş bir kadroyuz. Tıpkı 1994'te olduğu gibi bugün de belediyelerimiz vasıtasıyla milletimizin hizmetkarlığına talip olmanın o büyük heyecanını yaşıyoruz. Kimi yerlerde sadece kendi partimiz, kimi yerlerde Cumhur İttifakı olarak sizlerden belediye başkan adaylarımıza destek istiyoruz. Sandıkta milletimizin teveccühüne mazhar olduğumuz her yerde, şehirlerimize en güzel hizmetleri sunmanın gayreti içinde olacağız. Bu seçim, tıpkı son 6 yıldaki tüm kritik seçimlerimiz gibi, belediye başkanlarını belirlemenin ötesinde bir anlama sahip. Bu seçimde aynı zamanda kendimiz ve evlatlarımız için nasıl bir Türkiye istediğimizin de kararını vereceğiz. Bu seçimde şehirlerimizin, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne nasıl gireceğini de kararlaştıracağız. Seçim kampanyası sürecinde yapılan pazarlıkları, atılan iftiraları, savrulan tehditleri siz de gördünüz. Kimin kimlerle işbirliği yaptığına, ne tür oyunlar oynadığına şahit oldunuz."

SİYASETCAFE.COM 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.