Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı! Ramazan Bayramı tatili kaç gün oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı! Ramazan Bayramı tatili kaç gün oldu?

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların Ramazan Bayramı dolayısıyla 3 Haziran Pazartesi yarım gün, 7 Haziran Cuma tam gün izinli olacakları duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıda, Ramazan Bayramı tatilinin 3 Haziran Pazartesi saat 13:00’te başlayacağı ve 7 Haziran Cuma gün tam gün idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğü bildirildi.

İşte o açıklama:

“Ramazan Bayramı tatili 3 Haziran 2019 Pazartesi günü saat 13.00’te başlayıp 6 Haziran 2019 Perşembe günü sona erecektir.

Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür.

İdari izin süresince görevli olanlara herhangi bir fazla ödemede bulunulmayacak ancak kullanmadıkları idari izinleri, idarenin uygun gördüğü zamanlarda kullandırılabilecektir.”

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN

Ramazan Bayramı 4 Haziran salı günü başlıyor. 3 Haziran pazartesi günü ise arife. Arife günü yarım gün olan resmi tatilin tam gün olarak düzenlenmesi ve 7 Haziran Cuma gününün de tam gün idari izin olarak açıklanması bayram tatilini 9 güne çıkardı. Böylelikle 1 Haziran Cumartesi günü başlayıp 9 Haziran Pazar günü bitecek olan kadar 9 günlük bir tatil fırsatı oldu.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ramazan Bayramı, 4 Haziran Salı günü başlayıp, 6 Haziran Perşembe günü sona erecek. 

RAMZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ramazan Ayı, 6 Mayıs Pazartesi günü başlayıp, 3 Haziran günü sona erecek.

 

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

Bayramda Güneşli ve yağmursuz bir hava olacak.

Meteoroliji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre Bayram boyunca Türkiye genelinde güneşli bir hava hakim olacak. 

Hava sıcaklığıın, İç Adadolu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde mevsim normallerinin 1 ila 2 derece üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında gerçekleşeceği öngörülmektedir.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.