FETÖ’den gözaltına alınan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir’in ifadesi ortaya çıktı

FETÖ’den gözaltına alınan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir’in ifadesi ortaya çıktı

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve dün akşam saatlerinde ev hapsi şartıyla serbest bırakılan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir’in ifadesi ortaya çıktı.

Gözaltına alındıktan sonra ev hapsi şartıyla dün akşam saatlerinde serbest bırakılan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir’in ifadesi ortaya çıktı.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre, FETÖ’den gözaltına alınan Ali Demir, tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 

Elektronik kelepçe takılarak ev hapsine alınmasına hükmedilen Ali Demir’in ifadesi ortaya çıktı.

İşte Ali Demir’in ifadesi:

“Başkanlığa başladığım günden beri bu örgütün yarattığı tahribatı giderme çalıştım. Bunlarla mücadele ettim. O süreçte FETÖ’ye yakın olana medya organlarına bakıldığında benim aleyhime çok sayıda yayının olduğu, hakkımda karalama kampanyası yürütüldüğü görülebilir. Görevim boyunca bir numaralı hedefim ÖSYM başkanı olarak, sınav güvenliğini sağlamaktı. Benim görev aldığım dönemde 6114 Sayılı yasa çıkartılarak, ÖSYM’nin sağlam bir yapıya oturtulması sağlandı. İlk kez sınav güvenliğinin önemin vurgulanması ve soruların sızdırılmasının suç olduğu bu dönemde gerçekleşti.”

“BENİM DÖNEMİMDE SORU SIZDIRILMADI”

“1 Nisan 2011’de üçlü kararname ile ÖSYM Başkanlığı’na asaleten atandım. Tüm işlemlerimi devletin tüm kademeleri ile uyumlu bir şekilde gerçekleştirdim. Benim görev aldığım süreçte, ÖSYM tarafından yapılan soruların sızdırıldığı iddiasını asla kabul etmiyorum. Hiçbir sınavın sorusu sızdırılmadı. En üst düzeyde önlemleri bir başkan olarak aldım. Bu sınav sorularının sızdırıldığına yönelik de somut bir delil bulunmuyor.”

“ÖSYM bilişim alt yapısında yapılan incelemeler, taraflı olarak değerlendirilmekte, güvenlik amaçlı olarak alınan kayıtlar dışarıya sızdırma olarak gösterilmektedir.”

“ÖRGÜT ÜYELİĞİNİ ASLA KABUL ETMİYORUM”

“Cumhuriyet Savcılığı’nın iddiaları arasında yer alan tepe yönetimdeki 5 şüpheli ile 121 adet telefon irtibatım hususu benim ÖSYM başkanlığım öncesindeki döneme aittir. Bu görüşmeler öğretim üyesi olarak, işimizle ilgili akademik konularla ilgili yapılan görüşmelerdir, ya da bayram kutlaması şeklinde insanı temaslardır. Örgüt üyeliğini asla kabul etmiyorum. Serbest bırakılmayı talep ediyorum.

FETÖ üyesi değilim. Hayatımın hiçbir döneminde de örgütle bağlantım olmadı. Herkesçe malum olduğu üzere FETÖ tarafından soruların sızdırıldığı iddia edilen 2010 yılı KPSS sınavından sonra 2010 yılı eylül ayında ÖSYM Başkanlığı’na atandım.”

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.