Cumhurbaşkanlığı istişare kuruluna seçilen Arınç'ın maaşı ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanlığı istişare kuruluna seçilen Arınç'ın maaşı ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine atanacağını duyuran Bülent Arınç'ın alacağı maaş belli oldu.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine atanacağını duyuran Bülent Arınç'ın, Saray'dan ayda yaklaşık 13 bin TL maaş alacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu,  10 Temmuz 2018 tarihinde yayımlanan 1 No’lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde yapılan değişiklikle kuruldu.

Yine aynı kararnameye göre, kurulun üyeleri, çalışma esasları ve yapılacak ödemeler de Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek.

HER BİRİNE AYDA YAKLAŞIK 13 BİN TL

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, Külliye’de kurulan 10. kurul. Bundan önceki 9 Politika Kurulu’na 76 üye atandı. Her birine yapılacak ödeme yine 1 numaralı kararname ile belirlenmiş durumda.

Memur maaş katsayısı baz alınarak yapılan hesaplamaya göre Kurul üyelerinin her birine ayda yaklaşık 13 bin TL ödeniyor. Bu yılın bütçesinde, kurul üyeleri için ayrılan ödenek ise 12 milyon TL.

ŞİMDİLİK AÇIKLANAN TEK İSİM ARINÇ

Kurulun şimdilik açıklanan tek üyesi eski Meclis Başkanı Bülent Arınç. 3 dönem kuralı nedeniyle AK Parti'den milletvekili adayı olamayan ve uzun süredir aktif siyaset dışında olan Arınç, bu görevle Külliye’ye dönmüş oldu. 

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.