Cumhurbaşkanlığı seçimi erkene mi alınacak?

Cumhurbaşkanlığı seçimi erkene mi alınacak?

2019 yılının Ağustos ayında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçiminin erkene alınacağı öne sürüldü.

Hürriyet yazarlarından Abdülkadir Selvi bugün ki köşe yazısında önemli bir yazı kaleme aldı ve erken seçim hakkında önemli ifadeler kullandı.

Abdülkadir Selvi, ‘Seçim hesabı ve yargıda iklim değişikliği’ başlıklı köşe yazısında Cumhurbaşkanlığı seçiminin erkene alınacağı konusunda bir duyum aldığını belirtti.

İşte Abdülkadir Selvi’nin bugün ki köşe yazısında erken seçim iddiasının yer aldığı bölüm;

“29 Ekim resepsiyonu için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde tam anlamıyla iğne atsanız düşecek yer yoktu. AK Partililer kendi aralarında belediye başkanlıklarındaki değişimi konuşuyordu. Biri kulağıma eğilip, “Erken seçim yok diye yazıyorsun ama Cumhurbaşkanlığı seçiminin yerel seçimlerden önce yapılması konuşuluyormuş. Tarih olarak 15 Temmuz 2018 üzerinde duruluyor” dedi.

Her ne kadar kulağıma söylense de hemen yanımızdaki milletvekili, “Anayasa değişikliği gerekli” diye itiraz edince, kaynağım “MHP ile AK Parti’nin sayısı ona yetiyor” dedi. Orada hemen AK Parti ile MHP milletvekillerinin sayısını topladık, yetiyordu. Peşinen ifade edeyim, seçimlerin normal zamanında yapılacağı düşüncesindeyim. Çünkü Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yüzde 50 artı 1 alacağı tablonun sağlama alınması gerekiyor.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.