Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Ahmet Kaya'yı özlüyoruz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Ahmet Kaya'yı özlüyoruz

Fransa’nın başkenti Paris’te Ahmet Kaya’nın mezarını ziyaret eden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Cumhurbaşkanımız Ahmet Kaya’yı hep çok sevmiştir, hep hayırla yad eder, ara ara fırsatımız olduğunda da bahsi geçer” dedi.

Ahmet Kaya'nın Paris'te Pere-Lachaise'deki mezarına çiçek bırakan Kalın, mezarın başında kısa bir süre dua okudu. Kalın, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, vefat yıl dönümünde Kaya'yı mezarının başında tekrar rahmetle, minnetle yad ettiğini söyledi.

28 ŞUBAT'TA BAŞÖRTÜSÜ MAĞDURU OLAN KARDEŞLERİMİZİ SAVUNDU"

Kalın, "Sazıyla sözüyle şiiriyle her zaman haklının yanında oldu. Yeri geldi bu ülkenin namuslu solcularını sağcılarını savundu, yeri geldi 28 Şubat'ta başörtüsü mağduru olan bayan kardeşlerimizi savundu yeri geldi yine 28 Şubat sürecinde bir şiir okuduğu için hapse mahkum edilen cumhurbaşkanımızı Pınarhisar'a uğurlayan o kutlu topluluk içerisinde yer aldı. Duruşu hep bu ülkenin milli değerleri tarihi, coğrafyası irfanı üzerine kuruluydu ve müziğin evrensel dilini kullanarak aslında ülkemizin hikayesini anlattı eserlerinde yorumlarında bestelerinde o yüzden de insanımızın kalbinde bir taht kurdu. Fikri görüşü ne olursa olsun kentli olsun köylü olsun genç olsun yaşlı olsun. Bu nimete vasıl olmak diyeyim. Her sanatçının arzu ettiği ama herkesin belki ulaşamadığı aslında büyük bir makamdı. Ahmet Kaya'yı bu yönüyle de tekrar rahmetle andığımızı yad ettiğimizi ben ifade etmek istiyorum. Tabii yıllar geçti vefatının üzerinden özlüyoruz" dedi.

 

"AHMET KAYA DA KORKU İKLİMİNİN İÇİNDE HAKSIZLIĞA MARUZ KALDI"

Kalın, "28 Şubat o dönemde mağdur olan on binlerce insan gibi Ahmet Kaya da o korku ikliminin içinde bu haksızlığa maruz kaldı ve sanatını müziğini özgürce icra edip ülkesini daha iyi noktalara taşımak için Türk'ü, Kürdü, Çerkez'i, Arap'ı dindarı, sağcısı, solcusu, köylüsü kentlisi, doğulusu, batılısıyla bütün Anadolu insanını kucaklamaya çalışan bir çığlık iken maalesef böyle büyük bir haksızlıkla karşı karşıya kaldı. O günlerden bu günlere çok şey değişti. Artık bunların da biz muhasebesini yapıyoruz bu tür dönemlerin tekrar yaşanmaması için birlik beraberlik içerisinde çalışıyoruz. İşte o zaman Ahmet Kaya'nın hapse gönderdiği cumhurbaşkanımız bugün bu ülkenin başında, 15 yıldır Bu ülkeyi Başbakan ve Cumhurbaşkanı yönetiyor. Kendisi de Ahmet Kaya'yı hep çok sevmiştir hep hayırla yad eder. Ara ara konuşma fırsatımız olduğunda da bahsi geçer. İnşallah o günlerin bir daha yaşanmaması için hele ki böyle kıymetle sanatçılarımızın bu tür haksızlıklara maruz kalmaması hepimizin el birliğiyle çalışmaya devam etmesi gerekiyor" diye konuştu.

siyasetcafe.com.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.