Cumhuriyet Gazetesi'ndeki rüşvet skandalında yeni perde! Mustafa Büyüksipahi istifa etti

Cumhuriyet Gazetesi'ndeki rüşvet skandalında yeni perde! Mustafa Büyüksipahi istifa etti

Cumhuriyet Gazetesi'ndeki rüşvet skandalı sonrası ortaya çıkan krizde yeni gelişmeler yaşanıyor. Cumhuriyet Gazetesi İnternet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Büyüksipahi de istifa etti.

Cumhuriyet gazetesinde yaşanan skandallar gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Gazetenin eski Genel Yayın Yönetmeni Arif Kızılyalın, İdari-Mali İşler Müdürü Osman Selçuk Özer ve Reklam Müdürü Esra Bozok'un e-ticaret yasası aleyhine manipülatif haber yapma karşılığında "kayıt dışı para aldıkları"na yönelik tartışmalar sürerken, Cumhuriyet Gazetesi İnternet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Büyüksipahi'den dikkat çeken bir karar geldi. Büyüksipahi, görevinden istifa etti.

 

Büyüksipahi'nin istifa metni şöyle:

 

"Yaklaşık 5 yıldır büyük bir özveri, bağlılık, aidiyet hissiyle çalıştığım, ekibimle birlikte sağladığımız her başarıda mutluluk duyduğum cumhuriyet.com.tr genel yayın yönetmenliği görevimden ve Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu üyeliğinden istifa ediyorum. İstifamın başlıca sebebi gazetemizde yaşanan etik dışı olay ve sonrasında yaşanan gelişmelerdir. Son günlerde kamuoyunun yakından takip ettiği ve Cumhuriyet'e büyük zarar veren olayla Cumhuriyet gazetesi yazı işleri emekçilerinin ilgisi yoktur. Bilgileri dışında gerçekleşmiştir.

 

"BU YAPILANLAR ONAYLANAMAZ"

 

Kendilerini halka ait Cumhuriyet'in sahibi zannedenlere, tüm açıklığıyla ortaya saçılan ve Cumhuriyet'te gerçekleştiği için derinden üzen etik dışı eyleme, çeşitli ilkesizliklere ve yaşananlara kayıtsız kalmak mümkün değildir. Sorumluları belli bu etik dışı eylemden haberdar olup hiçbir şey yaşanmamış gibi yolsuzluk haberi üretmek mümkün değildir. Etik dışı eylemi hamaset dolu yazılarla aklamaya çalışanlara, yaşananları görmezden gelmeye çalışanlara kayıtsız kalmak mümkün değildir. Bu yapılanlar suçtur, etik değildir. Onaylanamaz, saygı duyulamaz. Bu anlayışla birlikte yürünemez. Söz konusu eylem tartışmaya kapalı bir şekilde doğrudur ve ortaya çıktığı andan itibaren utanca neden olmuştur."


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.