Cumhuriyet karşıtı Yusuf Kaplan'dan eğitim sistemine "Enderun" önerisi

Cumhuriyet karşıtı Yusuf Kaplan'dan eğitim sistemine "Enderun" önerisi

Cumhuriyet karşıtlığı ile bilinen Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan,eğitim sistemine yeni bir öneride bulunarak,Bunun adı Enderun. Müthiş bir sistem, tam sizin yapacağınız bir şey' dedi.

"Cumhuriyet ile yörüngemizi kaybettik", ve "tarikatlar bu toplumun sigortasıdır" ifadeleri ile Cumhuriyet ve Cumhuriyet değerlerine karşı çıkışları ile tanınan Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, bu defa da eğitim sistemi ile ilgili bir öneri ile gündeme geldi.

Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 83. Yılı nedeniyle Bağcılar Belediyesi ve Asım’ın Nesli Vakfı işbirliğiyle bir anma programı düzenlendi. Gecenin konuğu Yeni Şafak yazarı  Yusuf Kaplan, davetlilere “Mehmet Akif ve Asım’ın Nesli” başlıklı bir seminer verdi. Katılımcıları geçmişten günümüze doğru tarihte bir yolculuğa çıkaran Kaplan, salonun çoğunluğunu gençlerin oluşturması nedeniyle konuşmasında eğitim konusuna ağırlık verdi.

"SIRADAN İNSANLARLA OLMAZ"

Osmanlı Devleti’nin kudretini muhafaza etmek için nitelikli insan yetiştirmek amacıyla kurulmuş bir Osmanlı eğitim kurumu olan Enderun’a sık sık vurgu yapan Kaplan, “Gençliği kurtarmamız lazım, bu ülkenin en kaliteli, birinci sınıf insanlarını, bu ülkenin önünü açacak insanlarını sizin yetiştirmeniz lazım. Sıradan insanlarla bir yere gidilmez sıra dışı insan lazım. Piramidin en tepesi lazım. Bunun adı Enderun. Tarihte birçok uygarlık bunun uygulamasını da yaptı, Enderun’da çocuk 7-8 aşamalı eğitimden geçiriliyor. İlk aşamada yani birinci kademede yüzde 30’u eleniyor. Kimsenin gözünün yaşına bakılmıyor. Ahlakında, yeteneğinde ve karakterinde bir sorun olan hemen eleniyor. Kriterler çok yüksek, daha sonra sırayla diğer aşamalar geliyor. Oralarda da elemeler devam edilerek en kaliteliler seçiliyor. Müthiş bir sistem, tam sizin yapacağınız bir şey” dedi.

"CUMHURİYETLE YÖRÜNGEMİZİ KAYBETTİK"

Yusuf Kaplan, 9 Eylül 2019 tarihli yazısında, “Cumhuriyet’le yörüngemizi kaybettik” demişti.

Kaplan şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bizim modernleşme tecrübemiz Tanzimat’tan itibaren hep dikkatli oldu her şeye rağmen. Cumhuriyet’le biraz din değiştirir gibi medeniyet değiştirmeye kalkıştık: Laikleşme süreci, topluma tepeden vurulan bir pranga olarak işletilse de, aslında Batılılaşan ve ruhunu yitirerek yok olmanın eşiğine gelen diğer toplumlarda olduğu gibi, ruhumuzu yitirmedik biz.

Tanzimat’la yönümüzü, Cumhuriyet’le yörüngemizi yitirdik ama ruhumuzu yitirmedik.”

 

"TARİKATLAR BU TOPLUMUN SİGORTASIDIR"

Yusuf Kaplan, 6 Eylül 2019 tarihli yazısında da, tarikat ve cemaatleri savunmuştu. Kaplan şunları yazmıştı:

Diyanet, cemaatler, tarikatler, diğer kritik İslâmî kurumlar, bu toplumun geleceğinin sigortasıdır, teminatıdır, düşmanlarının korkulu rüyalar, kâbuslar görmesine yol açan vazgeçilmez kaynaklarıdır.

Cemaatler ve tarikatleri silin, -fazla değil iki kuşaklık bir zaman dilimi içinde- bu toplumda İslâm’dan eser kalmaz!

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.