'Cumhuriyet parantezdi kapatıyoruz'

'Cumhuriyet parantezdi kapatıyoruz'

İbrahim Karagül: "Cumhuriyet bir geçiş süreciydi. Yirminci yüzyıl parantezini kapatıyoruz."

Yeni Şafak Gazetesi'nin "komplocu" Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, bugünkü köşesinde skandal ifadelere imza attı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Rejim endişelerini gündemimizden çıkarmalıyız" sözlerinin ardından İbrahim Karagül de bugün "Büyük oyuncu geri dönüyor" başlıklı bir köşe kaleme aldı.
 
"Haziran seçimleriyle başlayan belirsizlik dönemi 1 Kasım'da sona erdi" diyen Karagül, "Cumhuriyet geçiş süreci, yeni bir tarih başlıyor" iddiasında bulundu.
 
Karagül Cumhuriyet dönemini "20. yüzyıl bizim için dondurulmuş bir tarihti ve buzlar çözüldü" olarak tanımlıyor.
Ve şöyle diyor:
 
"Sadece siyasilerimize değil, sadece ekonomi kurmaylarımıza ya da dışişleri kadrolarımıza değil, medyasından sivil toplum kuruluşlarına, entelektüellerinden dini önderlerine ama en çok da bu siyasi aklın öncülerine tarihsel bir sorumluluk düşmektedir.
 
Haçlı Savaşları Anadolu Selçuklu devleti, Moğol İstilası Osmanlı, Birinci Dünya Savaşı Cumhuriyet… Devam eden süreç.. 20. yüzyıl bizim için dondurulmuş bir tarihti ve buzlar çözüldü. Cumhuriyet bir geçiş süreciydi. Yeni sıçramağa ramak kala bu kadar büyük saldırıların bize yönelmesi yüzyılların hesabıdır. İşte şimdi biz bu hesabı yapanların defterini duruyoruz, yirminci yüzyıl parantezini kapatıyoruz.
 
Yeni bir tarih başlıyor. Büyük oyuncu geri döndü. Tarih değiştirecek bu iradeye sahip çıkmak boynumuzun borcudur…"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
196 Yorum