Cumhuriyet'e yakışmayan 'gaz' başlığı!

Cumhuriyet'e yakışmayan 'gaz' başlığı!

Cumhuriyet gazetesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği yeni gaz yatağı keşfi 'müjde'sini çirkin bir başlıkla haberleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin geleceğini ve tüm Türk yurttaşlarını yakından ilgilendiren çok ciddi bir ekonomik kazancı müjdelemesi haberini, yalan anlamına gelecek biçimde "gaz" sözcüğünü tırnak içinde vererek kurduğu haber başlığıyla veren Cumhuriyet'e tepki yağdı.

Cumhuriyet haberinde, "AKP iktidarı boyunca petrol ve doğalgaz üstüne sayısız "müjdeler" verilmesine bir yenisi daha eklendi. Erdoğan yine müjdeyi 'Fatih sondaj gemimiz yine Sakarya Gaz sahasındaki Amasra kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yaptı. Böylece keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı."dedi.

cumh-002.jpg

Erdoğan'ın açıklamalarını ayrıntılarıyla doğru olarak veren Cumhuriyet gazetesinin habere, küçümseyen ve çirkin ifade kullanan başlık koymasını okurlar Türk basınının uzun yıllar içinde geldiği olgunluğa yakıştıramadılar.

Türk basını İsrail'in Leviathan ve Tamar sahalarında bulduğu gazı "Büyük keşif" "İsrail gaz ihracatçısı oluyor" gibi başlıklarla duyurmuştu.

Türkiye'nin bulduğu gaz da hemen hemen İsrail'le aynı miktarda: İsrail'in Leviathan'da 453, Tamar'da 227 milyar metreküp potansiyel var.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.