Cumhuriyet'te flaş istifalar! O da mahalle baskısına direnemedi

Cumhuriyet'te flaş istifalar! O da mahalle baskısına direnemedi

Cumhuriyet Gazetesi’nde istifalar peş peşe yaşanıyor. Gazetenin önemli kalemlerinden Kadri Gürsel istifa ettiğini açıklarken bir diğer önemli isim Mumcu ise yazılarına ara verdiğini belirtti. İşte ayrıntılar;

Cumhuriyet Gazetesi’nde hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan istifaların ardından yazar kadrosundan yeni bir istifa haberi daha geldi.

Cumhuriyet Gazetesini yayınlayan Cumhuriyet Vakfı’ndaki yönetim değişikliğinin ardından yazarlardan Kadri Gürsel istifa etti, Özgür Mumcu ise yoğunluğunu mazeret göstererek yazılarına ara verdiğini açıkladı.

Vakıf seçiminde yönetimin değişmesi sonrası gazeteden ayrılan isimler şöyle:

Genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu,

Yazı İşleri Müdürü Bülent Özdoğan, Faruk Eren,

Yazarlar Hakan Kara, Aydın Engin, Çiğdem Toker, Kemal Can, Ceyda Karan, Canan Coşkun, Nazan Özcan, Dilek Şen, Kadri Gürsel, Aslı Aydıntaşbaş, Melis Alphan, Bülent Şık, Barbaros Şansal, Binnaz Saktanber, Ahmet Tulgar, Mirgün Cabas,

Okur Temsilcisi Güray Öz,

Cumartesi ekinin yönetmeni Zeynep Miraç,

Pazar ekinin yönetmeni Tayfun Atay,

İnternet sitesi sorumlusu Bülent Mumay.

Gazetenin yazarı Gürsel, Twitter üzerinden istifasının kabul edildiğini duyurdu. Aynı zamanda Uluslararası Basın Enstitüsü’nün (IPI) kurul üyesi olan Gürsel, “Cumhuriyet Vakfı yönetiminde geçen cuma meydana gelen değişikliği izleyen haftanın ilk iş gününde gazeteye gönderdiğim istifa dilekçemin bugün alındığı, personel müdürlüğü tarafından teyit edildi” diyerek, gazeteden ayrıldığını duyurdu.

kadri.jpg

Özgür Mumcu da sosyal medyadan paylaştığı mesajında yaşadığı yoğunluk nedeniyle yazılarına ara verdiğini açıkladı.

Mumcu, “Bir süredir yazmakta olduğum roman ve akademik çalışmalar sebebiyle köşe yazmaya ara vermek istiyordum. Bu düşüncemi hayata geçiriyorum. Demokrasi mücadelesine katkısını sürdüreceğine inancımı ve umudumu kaybetmediğim Cumhuriyet’i, hep olduğu gibi her gün almaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

ogzur.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.