Cüneyt Özdemir  Vay anasına sayın seyirciler

Cüneyt Özdemir Vay anasına sayın seyirciler

Radikal yazarı Cüneyt Özdemir, bugünkü yazısında Sabah gazetesinin dünkü manşetindeki ''500 kişilik gizli toplantı'' haberinin zorlama ve manipülasyon olduğunu ve basın tarihimize fıkra olarak geçebilecek bir haber diye değerlendirdi.

Toplantıda çok gizli kararlar aldınığını belirten Sabah'ı Cüneyt Özdemir, Vay anasına sayın seyirciler. Yahu bari adamlar toplantıyı canlı yayımlasalarmış. Gizli canlı yayın! Nasıl ama? diye yazarak tiye aldı.


İŞTE CÜNEYT ÖZDEMİR'İN BUGÜNKÜ YAZISININ İLGİLİ KISMI...

Beş bin kişilik gizli toplantı

Bir zamanlar kol kola omuz omuza beraber yürüyen basının şimdi can düşmanı olduğu bir kavgayı seyretmek gerçekten tuhaf. Hele de karşılıklı şirazesinden çıkmış manşetleri görünce manipülasyona açık nasıl bir dönemi atlattığımızı daha net anlıyorsunuz.

Zorlama ve manipülasyon haberler öylesine havada uçuşuyor ki basın tarihimize fıkra olarak geçebilecek örnekleri manşetlerde görüyoruz. Bunlardan sonuncusu ve en yaratıcılarından biri, kabul edelim dün Sabah gazetesindeydi. 'Cemaat’e yönelik yine ‘ciddi’ iddialar manşete taşınmıştı.

Bir ihbarcı, 'cemaat'in düzenlediği 5000 kişilik gizli bir toplantıya katıldığını söylüyordu. Yazıyla yazayım BEŞ BİN kişilik bu gizli toplantıda 'cemaat' meğerse son derece gizli kararlar almış. Vay anasına sayın seyirciler. Yahu bari adamlar toplantıyı canlı yayımlasalarmış. Gizli canlı yayın! Nasıl ama?

Boko Haram da bizdeki ne?

Boko Haram örgütü Nijerya’da 200 kız çocuğu kaçırıp “Kız çocuklarının okumalarına ne gerek var köle olarak satacağız” deyince Türkiye dahil dünya ayağa kalktı. Neyse ki böyle olaylar bizim ülkemizde olmuyor!
Öyle ya bizim ülkemizde çocuk gelin diye bir olay yaşanmıyor.

Kızlar okuldan alınıp 12-13 yaşlarında evlendirilmiyor. Gerçi evlendirilen kız çocuklarının sayısının 181 bin olduğu söyleniyor ama yalandır! Çocuk yaşında çocuk sahibi olan çocuklar yok. Ünzile dediğin bir şarkı adı! Okumak yerine çalıştırılma meselesine gelince neyse ki memleketimizde çocuk işçi diye bir sorunumuz da yok.

Gerçi TÜİK’e göre 5-17 yaş arasında 8 milyon civarında çocuk karın tokluğuna işçi olarak çalıştırılıyor ama önemli değil nasıl olsa okuldan topluca kaçırılmıyorlar. Durmak yok, Boko Haram’ın kaçırdığı kızlara üzülmeye devam.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.