Demirtaş ve Kavala güzellemesi yapan Bülent Arınç'a tepkiler çığ gibi büyüyor: "Yasin Börü'nün de kitabı var mı?"

Demirtaş ve Kavala güzellemesi yapan Bülent Arınç'a tepkiler çığ gibi büyüyor: "Yasin Börü'nün de kitabı var mı?"

Demirtaş ve Kavala güzellemesi yapan Bülent Arınç'a vatandaşlar sordu: Yasin Börü'nün de kitabı var mı?

Bülent Arınç’ın Habertürk'te katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamalara siyasilerden olduğu kadar vatandaşlardan da tepkiler çığ gibi büyümeye başladı. Sosyal medya kullanıcıları Twitter üzerinden yaptıkları paylaşımlarda hep aynı soruyu sordular: Yasin Börü’nün de kitabı var mı?”

Habertürk’teki canlı yayına katılan Arınç Osman Kavala'nın serbest bırakılması gerektiğini savunan Arınç, Selahattin Demirtaş ile ilgili de dikkat çeken ifadeler kullanmış ve "Demirtaş konusu konuşulunca ben bizi dinleyenlere bir şey söylemek istiyorum. Demirtaş'ın yazdığı çok güzel bir hikaye kitabı var Devran isminde. Ne olur onu alın bir okuyun. Ben bu korona süreci içinde bunu okudum. Bu kitabı okuduktan sonra siz Selahattin Demirtaş hakkındaki kanaatinizi belki değiştirmeyeceksiniz. Ama Kürtler ve Kürtlerin yaşadığı travma üzerinden kafanızda çok şeyler değişecek. Bu ülkenin mazlumlarından biri de Kürtlerdir. Kürt kardeşlerimizdir. Çözüm sürecinde bazılarının tahliyesi sağlanmıştı. Bunun da olabilir. Yargıçlar mahkemeler özgürlükçü düşünsünler"demişti.

Bu sözler muhalif kesim tarafından alkışlarla karşılanırken AK Parti ve MHP kanadını ise oldukça kızdırmıştı. Fakat kızan sadece siyasiler olmadı, vatandaşlar da attıkları Tweet’lerle Arınç’a tepkilerini işte böyle gösterdiler:

 

 

yasin-boru1.JPG

 

yasin-boru2.JPG

yasin-boru3.JPG

 

yasin-boru4.JPG

 

 

Yasin Börü kimdir ve ne olmuştu, öğrenmek için görsele tıkla:

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum