Emniyet tarafından yapılan PKK/KCK operasyonunun sonrasında tüm Türkiye o ismi anıyor: Yasin Börü

Emniyet tarafından yapılan PKK/KCK operasyonunun sonrasında tüm Türkiye o ismi anıyor: Yasin Börü

Emniyet tarafından yapılan PKK/KCK operasyonunun sonrasında tüm Türkiye o ismi anıyor: PKK’nın hunharca öldürdüğü Yasin Börü

Tüm Türkiye bugün Emniyet tarafından yapılan PKK/KCK operasyonunu ve gözaltına alınan HDP’li vekilleri konuşuyor. Olay Türkiye gündeminde geniş yer buldu ve özellikle Türkiye sınırları içerisinde yaşayan hemen hemen her vatandaşın aklına tek bir isim geldi: PKK’nın hunharca öldürdüğü Yasin Börü

O gece kendi canını da zorlukla kurtaran görgü tanıklarından birisi olan Yusuf Er elim olayı duruşmalarda şöyle anlatmıştı:

 

yasin-boru.jpg

"Kapıyı kırdılar, içeri girdiler, ellerinde keser, bıçak, sopalar vardı. Beni darp ettiler. O esnada bayıldım, ciğerime giren bir bıçak darbesiyle ayıldım. Mutfağa götürüyorlardı, aşağı atmak için. Bir boşluk bulup kaçtım.”

7 Ekim 2014'te kurban eti dağıttıkları sırada 70-80 kişilik bir grubun önlerini kestiğini, içlerinden bir kişinin 'bunlar IŞİD'ci' demesi üzerine saldırıya uğradıklarını belirten Er, "Bize saldırdılar. Ateş ettiler, taş attılar, kaçtık. Daha sonra Cengizler Caddesi'nde bir sokağa girdik ama orası da karışmıştı. Bir binaya kendimizi attık. Bizi gören birinin, 'IŞİD'ciler bu binaya girdi' demesi üzerine binanın kapısı tekmelenmeye başlandı. Çatıya çıkıp saklanmak istedik" dedi.

 

yasin-boru2.jpg

Sesler üzerine binada oturanların kapıyı açarak ne olduğunu sorduğunu belirten Er, şöyle konuştu:

"Hasan Okçu'nun eşi 'benim evimde saklanın' dedi. 'Çatıya çıkmaktansa evde saklanmak daha iyi' dedik. Bizi odaya aldı, su getirdi, içtik. Gruptakiler binanın kapısını kırdılar, içeri girdiler, çatıya çıktılar. Üst kattan başlayarak evlere bakıyorlardı. 'Bizim evde değil' şeklinde sesler duyuyorduk. İçeride otururken Hasan Okçu eve geldi, içeri girdi. Onun kapıyı açma sesini duymadık. Elbiselerinden belli ediyordu ki olayların içinden geliyordu, üstü lastik kokuyordu. Bize bıçak çekti, 'IŞİD'ci misiniz, evimde ne işiniz var' diye. Bizi binanın kapısına kadar kovaladılar, 'yenge içeri aldı' dedik."

Grup bulundukları dairenin üst katına geldiğinde polisi aradıklarını anlatan Er, "İlk aradığımızda durumu anlattık, telefon kapandı. İkinci kez aradık, yine telefonu yüzümüze kapattılar. Üçüncü kez aradığımızda 'can güvenliğimiz yok, gelemeyiz' dediler" ifadelerini kullandı.

"Perdeleri birleştirerek pencereden içeri girdi"

Yusuf Er, şöyle devam etti:

"Birisi, 'IŞİD'ciler burada' deyince kapıda yoğunlaşmaya başladılar. Uğur Doğanay orada oturuyordu, üst kattan, annesinin evinden perdeleri birbirine birleştirerek pencereden içeri girdi. Girmesiyle birlikte bize, 'kimsiniz' dedi, ateş etti. Hasan yaralandı. Üç arkadaşım banyoya kaçtılar. Ben lavaboya saklandım. Uğur Doğanay bana doğru gelmeye başladı. Oradaki sıvı sabun kutusunu attım, elindeki silah düştü, belinden bir başka silah çekti. Bunu beklemiyordum. Bana sıktı, yaralandım, kaçtım. Grup içeri girdi, benim lavaboda olduğumu kimse bilmiyordu. Banyodaki arkadaşlarımı katlettiler. Uğur Doğanay kendisi diyor 'biri de tuvalete saklanmış onu da öldürelim.' Kapıyı kırdılar, içeri girdiler, ellerinde keser, bıçak, sopalar vardı. Beni darbettiler. Yarı baygın haldeyken dışarı çıkardılar."

Yasin Börü’nün babası: “Oğlum vahşice öldürülmüş. Gencecik çocuğun cesedi tanınmayacak haldeydi. Ayağındaki benden teşhis edebildim. Bir kurt, koyunu dahi o şekilde parçalamaz. Allah yapanların destek verenlerin yanına bırakmasın, dünyası olmasın inşallah.” demişti.

Yasin Börü’nün annesi Hatice Börü daha sonra yapılan mahkemede, şunları söyleyecekti:

"Çocuğum bulunduğunda tanınmayacak şekildeydi. 11'inci sınıfa gidiyordu, bir öğrenciydi. IŞİD'le ilgisi yoktu. Alnında IŞİD'ci mi yazıyordu? Bizi anlamanız için evladınızın o şekilde öldürülmesini mi istiyorsunuz? Bir insan pencereden atılır mı? O kadar bıçak darbesi almış. Size bir zararı oldu mu? Kimseye zarar vermezdi. Nasıl insan böyle bir vahşeti affeder, annelere soruyorum? Bu olayın üzerine gidilmesini istiyorum. Hepsinden şikayetçiyim. Gültan Kışanak, Selahattin Demirtaş ve insanları sokağa dökenlerden şikayetçiyim."

EV SAHİBİ KORKU İÇİNDE POLİSİ ARAMIŞ

Öte yandan, avukatlar tarafından raporla birlikte Yasin Börü ve arkadaşlarını sığındıkları ev sahibi kadının 155’i aramasının ses kayıtları da kamuoyu ile paylaşıldı. Büyük korku içerisinde 2 kez 155’i arayan ev sahibi kadının, hattın düşmesini beklerken kapısına dayanan teröristlere, feryatlar içerisinde “Burada kimse yoktur, burada kimse yoktur” diye seslenmesi dikkat çekti. Kayıtlara göre, kadın ile polis arasında şu diyaloglar yaşandı:

Ev sahibi: Alo polis

Polis: 155

Ev sahibi: Lütfen Öz Turan Apartmanı 3 Peynir Pazarı’nın karşısına lütfen birilerini gönderin. Evime şeyler girmiş dışarda kapıma saldırıyorlar.

Polis: Neresi orası, hangi mahalle?

Ev sahibi: Öz Turan Apartmanı 3 Yoğurt Peynir Pazarı’nın karşısı lütfen, kurban olayım, çabuk olun kapıyı kıracaklar.

Polis: Güzel ablam, hangi yoğurtçular, Cengizler’deki mi?

Ev sahibi: Evet, Cengizler Caddesi

Polis: Öz Fırın Apartmanı mı?

Ev sahibi: Öz Turan Apartmanı

Polis: Kaçıncı katta oturuyorsunuz?

Ev sahibi: 3’üncü kat, 3’üncü kat

Polis: Hangi daire?

Ev sahibi: 5 numara, çabuk, kurban olayım.

Polis: 5 numara mı?

Ev sahibi: Evet, çabuk beni öldürecekler.

Polis: Niye senin evini çalıyor bunlar?

Ev sahibi: 2 kişi içeri girdi, kapıyı kapattım diye kapıyı kırıyorlar. İlla verin öldüreceğiz diyorlar.

Polis: Sen yalnız mısın evde?

Ev sahibi: Ben yalnızım, çabuk.

Polis: Tamam sakin ol, bak yardımcı olacağım, sakin.

Ev sahibi: Dışarısı doludur. Çabuk gelin kurban olayım, çabuk.

Polis: Peki tamam

İKİNCİ ARAMA

Ev sahibi: Alo

Polis: 155

Ev sahibi: Alo, çabuk gelin bizi öldürüyorlar, çabuk gelin

Polis: Kim öldürüyor seni

Ev sahibi: Çabuk gelin bizi öldürdüler çabuk,

Polis: Nereye gelelim, Cengizler Caddesi mi?

Ev sahibi: Evet

Polis: Kim saldırıyor size?

Ev sahibi: Ya çabuk

Polis: Alo,

Ev sahibi: Kurban olayım, Öz Turan 3 Apartmanı

Polis: Ne 3?

Ev sahibi: Öz Turan 3 Apartmanı

Polis: Saldıran kim

Ev sahibi: PKK, PKK

 

Yasin Börü'nün de öldürüldüğü Kobani Olayları'nda neler yaşanmıştı:

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.