Deprem uzmanından kritik uyarı: Devam edecek

Deprem uzmanından kritik uyarı: Devam edecek

Denizli'de meydana gelen depremlerin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, depremi ve artçıları değerlendirdi.

Denizli'de meydana gelen depremlerin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, NTV canlı yayınında depreme ilişkin soruları yanıtladı.

Tüysüz, "Bu bölgede daha büyük bir deprem beklentimiz yok" dedi.

Prof. Dr. Tüysüz'ün açıklamaları şöyle:

"Bu bölgede daha büyük bir deprem beklentimiz yok. Çünkü bu depremin büyüklüğü konusunda da farklı değerler var. Genellikle ilk verilen büyüklükler, kısa bir süre sonra revize edilir. Kısa bir süre bekleyip bunun gerçek değerinin kaç olduğunu bilmek gerekir. Arkasından 3 tane önemli artçı oldu. Bu artçılar bir süre daha sürecektir." dedi.

 

DENİZLİ’DEKİ DEPREM İSTANBUL’U ETKİLER Mİ?

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy Denizli'de gerçekleşen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından 24 TV'ye önemli açıklamalarda bulundu.

Denizli'de gerçekleşen depremin İstanbul'daki fay hatlarını etkileyip etkilemeyeceği hakkındaki soruya cevap veren deprem uzmanı Ersoy," Deniz'lideki depremin Marmara'daki fay hatları ile bir alakası yok. Bu bakımdan vatandaşlarımız rahat olsunlar." dedi.

Depremin büyüklüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Ersoy," Vatandaşlarımızın dışarıya çıkarak rahatlamalarını tavsiye ediyorum. 1-2 saat dışarıda durabilirler. Yetkililerin uyarılarını dinlemeleri gerekiyor. Dışarıya çıktıklarında ise vatandaşlarımız evin tam önünde durmasınlar. En ufak sarsıntıda binadan vatandaşlarımıza zarar verecek ve maddi hasara yol açabilecek şeyler düşebilir. Hafif hasar görmüş binalar karşısında ise vatandaşlarımız yetkililerin açıklamalarını beklesinler." dedi.

DEPREMDE SON DURUM

DENİZLİ VALİSİ HASAN KARAHAN: CAN VE MAL KAYBI YOK

Denizli Valisi Hasan Karahan, Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğünde depremde ilk belirlemelere göre can ya da mal kaybının oluşmadığını söyledi.

AA muhabirine açıklama yapan Karahan, Acıpayam ilçesinde saat 09.34'te meydana gelen deprem sonrası AFAD ekiplerinin çalışma başlattığını açıkladı.

Karahan, "Gelen ilk bilgilere göre can ya da mal kaybı yok. Depremin merkez üssüne yakın konumdaki Yeşildere köyünde bir iki binanın duvarında çatlak oluştu. Ancak araştırma devam ediyor. Şimdilik önemli bir şey yok. Çok şükür." İfadesini kullandı.

KIZILAY EKİPLERİ DENİZLİ’YE ULAŞTI

Kızılay Ege Bölge Afet Yönetim Müdürlüğü de bölgeye çadır, battaniye ve jeneratör gibi acil yardım malzemelerinden oluşan bir tır sevk etti.

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, "KızılayAfet öncü ekiplerimiz sahaya intikal ettiler Ayrıca, Ege Bölge Afet Yönetim Müdürlüğünden 1 TIR içeriğinde; 20 Ad 16 m2 çadır, 2 gölgelik 50 m2, 1 Ad 63 m2 250 Battaniye 100 Ad yatak 1 Işık kulesi 1 Ad jeneratör Denizli’ye hareket ettirilmiştir." dedi.

ACIPAYAM KAYMAKAMI: OKULLA TATİL EDİLDİ

Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer deprem sonrası okulların tatil edildiğini açıkladı. Deprem nedeniyle il genelinde öğrenciler sınıflardan dışarıya çıktı, derslere ara verildi. Acıpayam ilçesinde de eğitime bugün ara verildi.

50'YE YAKIN EVDE HASAR OLUŞTU

Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki deprem nedeniyle Yeniköy, Karahöyük, Uçarı ve Gedikli mahallelerinde 50'ye yakın evde hasar oluştu.

İlk bilgilere göre, can kaybının yaşanmadığı depremde, merkez üssü olan Yeniköy ve çevresindeki köylerde kerpiç evlerde hasar oluştu.

deprem1-002.jpg

Bölgedeki muhtarlardan alınan bilgiye göre, Yeniköy, Karayöhük, Uçarı, Gedikli ve Yeşildere mahallelerinde 50'ye yakın evde hasar oluştu.

Karahöyük Mahallesi'nde bir evde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Aynı köyde yıkılan bir ahırda enkaz altında kalan 15 büyükbaş hayvanın kurtarılması için çalışma yürütülüyor.

YENİKÖY MUHTARI BİÇER: 6 EVDE HASAR OLUŞTU

Acıpayam Yeniköy Muhtarı Mehmet Biçer ise 151 haneli köyde deprem sonucu ilk belirlemelere göre 6 evde hasar oluştuğunu, diğer evlerde de duvar çatlakları görüldüğünü ve hasar tespitinin devam ettiğini söyledi.

deprem3-001.jpg

AFAD: 28 ARTÇI MEYDANA GELDİ

AFAD'tan yapılan açıklamada, "Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki 5,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında ilk saatte 28 artçı deprem meydana geldi." denildi.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, "Şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisi ulaşmadı. Hafif yaralanan 3 vatandaşımız var." açıklamasında bulundu.

Öte yandan 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede büyüklükleri 2,1 ile 4,8 arasında değişen 9 artçı deprem yaşandı.

SİYASETCAFE.COM

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.