Devlet başkanı intihara kalkıştı

Devlet başkanı intihara kalkıştı

Savaashkili, "Ukrayna halkı için direndim, beni bu yüzden kaçırmak istiyorlar! Gizlilik içinde yapmak istediler ama olmadı."

Eski Gürcistan Başkanı Saakashvili Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bir evin çatısında çıkıp intihar etmeye kalkıştı. Polis, 3 yıldır Kievde yaşayan Saakashvili’nin kapısını kırarak içeri girdi. Saakashvili binanın çatısına çıkarak intihar etmekle tehdit etti.

kiev-2.jpg


Güvenlik güçleri şu anda Başkent Kiev’deki daireyi arıyor. Müzakereci polisler Saakashvili'yi intihardan vazgeçirmeye çalıştı.

Bölgede güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri hazır bekledi. Savaashkili, "Ukrayna halkı için direndim, beni bu yüzden kaçırmak istiyorlar! Gizlilik içinde yapmak istediler ama olmadı." dedi.

Savaashkili, güvenlik güçlerince 3 saatlik iknadan sonra çatıdan indirildi, gözaltına alındı.

kiev-3.jpg

 

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili'ye Mayıs 2015'te Ukrayna vatandaşlığı vermişti.

kiev.jpg
Saakaşvili, Odessa Valiliği görevine atanmış ama 2016'da bu görevden istifa etmiş ve Yeni Güçler Hareketi Partisi'ni kurarak muhalefete geçmişti.

 

Saakaşvili, Temmuz 2017'de ABD’de bulunduğu esnada Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun imzaladığı kararname ile vatandaşlıktan çıkarılmıştı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.