Devlet Üniversitesi şeytan uzmanı doçent arıyor

Devlet Üniversitesi şeytan uzmanı doçent arıyor

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi geçtiğimiz günlerde akademisyen alımı için ilan verdi. Üniversitenin İslami İlimler Fakültesi için aradığı doçent adayı ise herkesi şaşkına çevirdi. İşte ayrıntılar;

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversite yönetimi, Din Bilimleri Bölümü’ne aradığı yardımcı doçent adayı için ‘Kur’an ve Sünnet rehberliğinde şeytanla mücadele edecek insan eğitimi üzerine çalışmaları olmak’ kriterini ileri sürdü.

Ulusal Tez Merkezi verilerine göre üniversitenin aradığı ‘şeytanla mücadele edecek insan eğitimi’ üzerine çalışma yapmış sadece bir akademisyenin bulunması ise dikkatlerden kaçmadı. Bu kapsamda sadece halen Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde çalışan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çoban’ın tez çalışması veri tabanında yer aldı.

Sosyal medyada üniversitenin bu talebi ise çok tartışılıp eleştirilirken YÖK’ün Ulusal Tez Merkezi internet sitesi kullanılamaz hale geldi. Bir saat sonra açılan sistemde ise Çoban’ın tezi de ulaşılamaz oldu.

İlana sosyal medyadan fazla tepki gelmesi üzerine Karamaoğlu Mehmet Bey Üniversitesi geri adım attı ve internet sitesinden şu açıklamayı yayımladı:

“01/11/2017 tarihinde Sabah Gazetesinde yayınlanan öğretim üyesi alım ilanı iptal edilmiştir. İlanda belirtilen kadrolar için bir komisyon kurularak konu tekrar değerlendirilip yeniden ilana çıkılacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.