Devleti değil PKK’yı referans alan Odatv nereye bakıyor? Şok gerçek ortaya çıktı!

Devleti değil PKK’yı referans alan Odatv nereye bakıyor? Şok gerçek ortaya çıktı!

Diyarbakır’da oğlunun bölücü terör örgütü PKK’ya kaçırıldığı için HDP İl Binası önünde eylem yapan annenin feryadını Odatv, yaptığı haber ile örtmeye çalışmıştı. Şok gerçek ortaya çıktı.

Soner Yalçın’ın sahibi olduğu ve Atatürkçü, Kemalist sol kimliğiyle tanınan OdaTV’ye epeydir bir haller oluyor.

İstanbul’da PKK/HDP ile İYİ Parti’nin tam destek verdiği CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’na açık desteğini ortaya koyan Odatv’nin CHP’nin başını çektiği yeni açılımcı politikalarına tam anlamıyla sırt verdiği görülüyor.

 

KEMALİST SOL KİMLİKLE BÖLÜCÜLERE KUCAK MI AÇIYOR?

Odatv’nin yeni “açılımcı”, “çözülümcü” politikalarına ünlü gazeteci yazar Nihat Genç Youtube üzerinden kurduğu Veryansın TV kanalında yaptığı bir açıklama ile çok sert tepki göstermiş ve artık Odatv’de yazmayacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından da Genç, veryansintv.com adıyla yeni bir haber sitesi kurdu.

Atatürkçü, Kemalist, sol kimliğiyle bilinen Odatv’nin epey bir süredir izlediği yayın politikasındaki büyük sapmaya son olarak oğlunu HDP üzerinden PKK’ya kaptıran acılı anne Hacire Akar’ın feryadını PKK’nın yayın organı Mezopotamya Ajans’ı referans alıp maniple etmek de eklendi.

ODA TV DEVLETİ, ANNEYİ DEĞİL PKK’YI REFERANS ALDI

Muhalif kimliği nedeniyle Devletin Anadolu Ajansı’na itibar etmeyen Odatv’nin bunun yerine terör örgütü PKK’nın resmi ajansı olan Mezopotamya Ajansı’nı referans gösterdiği haberinde, acılı annenin oğlunun PKK tarafından kaçırılmadığı ve “evlenmemek için” kaçtığı iddia edildi.

ODA TV’NİN YALANI ÇABUK PATLADI

Devletin resmi haber ajansı olan Anadolu Ajansı’nı referans almayan ancak PKK’nın ajansını referans alan Odatv, acılı annenin açıklamalarını da kayda değer görmedi ve annenin bu iddialarının gerçek dışı olduğunu ifade eden PKK görüşünü haberleştirdi.

Ancak, emniyet güçlerinin yaptığı operasyon sonucunda HDP Diyarbakır İl Binasına girip sonradan ortadan kaybolan ve kaçırıldığı ifade edilen 22 yaşındaki Mehmet Akar bulundu.

Siyasetcafe.com olarak edindiğimiz bilgiye göre, Mehmet Akar verdiği ilk ifadede kendisini bölücü terör örgütü PKK’ya eleman temin edenlerin kaçırdığını söyledi. Mehmet Akar’ı kaçıran PKK’ya eleman devşirmek için uğraşan iki kişinin daha yakalandığı gelen bilgiler arasında.

ŞOK GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Yine edindiğimiz bilgiye göre oğlu kaçırıldığı için Diyarbakır HDP İl Binası önünde eylem yapan acılı anne Hacire Akar’ın bir oğlunun daha PKK tarafından bu şekilde kaçırıldığı ve güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlarda öldürüldüğü ortaya çıktı.

ODA TV DÜMENİ AÇILIMA KIRDI

Soner Yalçın’ın sahipliğini yaptığı Atatürkçü, Kemalist ve Ulusalcı çizgide yayın yapan Odatv’nin yayın politikasını PKK’nın siyasi kolu HDP ile açılımcı yeni CHP’nin güdümüne sokmasına ve sırf muhalefet yapacağım diye Devleti ve Hacire Akar gibi acılı anneler yerine PKK’nın resmi ajansını referans göstermesine büyük tepkilerin gelmesi ve sol’da gerçek anlamda bir ayrışmanın olması bekleniyor.

 

İlgili video:

 

İlgili haberler;

haber-1.JPG

 

haber-2.JPG

 

Hakan Sönmez

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum