Dilan ve Engin Polat'a dair 'operasyon' kulisi! 'Önümüzdeki günlerde...'

Dilan ve Engin Polat'a dair 'operasyon' kulisi! 'Önümüzdeki günlerde...'

İsmail Saymaz, Dilan-Engin Polat’lara dair dikkat çeken bir yazı kaleme aldı ve “Önümüzdeki günlerde operasyon yapılabilir” dedi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, açıklamaları ve sosyal medyaya yansıttıkları ultra lüks hayatlarıyla dikkatleri çeken Dilan Polat ve Engin Polat çifti hakkında açılan soruşturmanın, İstanbul Anadolu Adliyesi’ne devrinden sonra 17 şüpheli hakkında “suç örgütü kurma, suç örgütü üyeliği, suçtan kaynaklı mal varlığı aklama ile vergi usul kararına muhalefetten” soruşturma yürütüldüğünü hatırlattığı bugünkü yazısında, soruşturma hakkında gizlilik kararı verilmesine dikkati çekti.

"İddiaya göre, 16 şirket mercek altında” diyen Saymaz, “Sadece bir şirkette 657 milyon TL’lik kaynağı belirsiz paranın olduğu, toplam miktarın 1.5-2 milyar TL’yi bulabileceği kaydediliyor” ifadelerini kullandı.

 

Saymaz, şöyle devam etti:

 

“Banu Parlak’a ait güzellik merkezinin kurşunlanmasının da bu kapsama alınabileceği belirtiliyor.”

“Polat’lara önümüzdeki günlerde operasyon yapılabilir.”

 

TÜM MAL VARLIĞINI YEDİEMİNE TESLİM EDECEKLER

 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Polat çifti ile yakınlarına ilişkin "suç örgütü kurmak ve yönetmek", "suç örgütüne üye olmak", "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklamak" ve "Vergi Usül Kanunu'na muhalefet" olmak üzere 4 ayrı suçtan soruşturma yürüttüğü ortaya çıkmıştı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporunu dikkate alan Başsavcılık, Dilan Polat, eşi Engin Polat, Engin Polat'ın babası Sezgin Polat, kardeşi Alper Kürşat Polat, anneannesi Zehra Yılmaz, dayısının eşi Nilgül Yılmaz, Dilan Polat'ın kardeşleri Can Doğu ve Sinem Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu 13 şüpheliyle ilgili harekete geçti.

 

TÜM MAL VARLIKLARINA DİKKAT ÇEKEN DELİLLERLE EL KONULDU

 

Başsavcılık, şüphelilerin yöneticisi yada yetkilisi olduğu 21 şirketle ilgili şüphelilere ait taşınmazlara, kara, deniz ve hava ulaşımlarına, banka ve diğer mali kurumlardaki her türlü hesaplarına, gerçek veya tüzel kişiler nezdindeki her türlü hak ve alacaklarına, kıymetli evraklara, ortağı bulunduğu şirketteki ortaklık paylarına, kiralık kasa mevcutlarına, kripto varlık hesaplarına ve diğer tüm varlık değerlerine el konulmasını ve şüpheliler hakkında yurt dışı yasağı getirilmesini talep etti.

Başsavcılık bu talebi, suç işlendiğine ve bu mal varlıklarının suçlardan elde edildiğine dair somut delil olması nedeniyle Ceza Muhakemesi'nin ilgili maddelerince istedi.

Başsavcılığın talebi doğrultusunda Sulh Ceza Hakimliği şüphelilere yurt dışı çıkış yasağı getirirken talepte belirtilen 21 şirketle ilgili şüphelilere ait tüm malvarlığı değerlerine el konulması kararı verdi.

 

Bahsi geçen şirketlerden bazıları ise şöyle:

 

'Dilan Polat Güzellik ve Kozmetik Hizmetleri, Dilan Polat Estetik Sağlık Hizmetleri, Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi, Dipomed Metikal Kozmetik, Dilan Mücevherat, Milan Polat İnşaat Turizm, Sıla Doğu Güzellik Kozmetik, Rise And Shine Kozmetik, Nez Demir Güzellik Merkezi, Engin Polat şahıs firması ve Engin Polat Alüminyum...'

Çiftin lüks araçları da dahil tüm mal varlığı yediemine teslim edeceği gündemdeyken Polat'ın kırmızı Ferrari ile Beykoz emniyetine gittiği anları olduğu bir görüntü gündem olmuştu.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.