Dilipak yine İstanbul Sözleşmesi'ni hedef aldı! Erkeklerde sünneti bile yasaklatabilirler

Dilipak yine İstanbul Sözleşmesi'ni hedef aldı! Erkeklerde sünneti bile yasaklatabilirler

İstanbul Sözleşmesi'ni hedef alan Dilipak, bu kez de sözleşmeye dayanarak erkeklerde sünnetin yasaklanabileceğini iddia etti.

Geçtiğimiz günlerde yayınladığı köşe yazısında İstanbul Sözleşmesini savunan muhafazakar kadınlara karşı ağzını bozarak 'AK Parti'nin papatyaları' ve 'fahişe' ifadelerini kullanan Akit yazarı Dilipak, yine İstanbul Sözleşmesi'ni hedef aldı.

Sözleşmeye karşı savaş açan Dilipak, bu kez de sözleşmeye dayanarak erkeklerde sünnetin yasaklanabileceğini iddia etti.

İstanbul Sözleşmesi'ne karşı savaş başlatan Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü yazısında tuhaf bir iddiaya yer verdi.

Dilipak, sözleşmenin erkeklerde sünnetin yasaklanmasını sağlayabileceğini öne sürdü.

Sözleşmenin 36/1a maddesini çarpıtan Dilipak şu yorumu yaptı: 

 

"36/1a maddesine dayanarak yarın erkeklerde de sünneti bile yasaklatmaya kalkışabilirler."

 

İşte Dilipak'ın yazısının ilgili bölümü:

 

'İstanbul sözleşmesini düz okuyunca, birçok fitne görülmüyor, ama kavramların açıklanması ve AİHM içtihadları, GRAVİO’nun denetim ve yaptırımlarına esas raporlarla sözleşmenin öteki yüzü ortaya çıkıyor.

Tek başına “Birey” tanımı, “Din, mezhep, ahlak, gelenek” gibi değerlerin referans alınmasını engelliyor. Hatta bunların  Kur’an-ı Kerim’deki “Islah”, “Nush/Nasihat”, “Hakemlik”, Şahidlik, “Arabuluculuk” kavramlarını yasaklayabiliyor, aynı zamanda “fuhşiyat”ı “dezevantajlı topluluk” başlığı altında, “göçmen ve engelliler” öne çıkarılmak sureti ile perdeleyerek koruma altına alıyor ve meşrulaştırıyor.

KADINLARIN VE ERKEKLERİN TOPLUMSAL OLARAK KLİŞELEŞMİŞ ROLLERİNE DAYALI ÖN YARGILARIN, TÖRELERİN, GELENEKLERİN VE DİĞER UYGULAMALARIN KÖKÜNÜN KAZINMASI (İngilizce metin, Türkçe’de yumuşatılmış. Asıl niyet bu.

AİHM’de geçerli olan bu) AMACIYLA KADINLARIN VE ERKEKLERİN SOSYAL VE KÜLTÜREL DAVRANIŞ KALIPLARININ DEĞİŞTİRİLMESİNE YARDIMCI OLACAK TEDBİRLERİ ALACAKLARDIR. 36/1a maddesine dayanarak yarın erkeklerde de sünneti bile yasaklatmaya kalkışabilirler.'

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.