Dilipak'tan öğrencilere: Bunlar dindar olsa ne olur

Dilipak'tan öğrencilere: Bunlar dindar olsa ne olur

Eğitim sistemini eleştiren Abdurrahman Dilipak, "YKS'de 15 bin öğrenci yarım net yapamamış, bunlar dindar olsa ne olur?" dedi.

Bugünkü köşe yazısında Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını değerlendiren Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, "YKS’ye 628 bin 796 aday baraj altında kalmış, 15 bin öğrenci ise yarım net dahi yapamamış. Bu gençler dindar olsa ne yazar" ifadelerini kullandı.

 

Başarılı olan öğrencilerin de bu şartlar altında ülkede durmayarak yurt dışına gideceklerini belirten Dilipak, şöyle devam etti:

 

'Eğitim yap-boz tahtasına döndürüldü. ‘Millî’ filan da değil. Hani “başarı”dan filan da söz etmiyorum. Eğitim siyasi iktidarların elinde ‘toplum mühendisliği’ne dönüşüyor. Sürekli değişen, hiçbir sabitesi olmayan, resmi ideoloji, resmi din, resmi ahlak misyonerliğinin yapıldığı, tutarsız bir eğitim modelinin kobaylarına dönüştürülüyor gençler.. Adı ‘Milli’ olan bu eğitim, ‘Milli’ olan ne varsa onlara kapısını kapatmış durumda.

Bir an evvel çözüm bulunmazsa, halimiz yaman! 2025 Dijital devriminde Avatar’ların, Humanoid’lerin, Siborg’ların, Genomik’lerin dünyasında milyonlarca işsiz genç adamla orta yerde kalabiliriz. Ondan sonrasını da kimse tahmin edemez.'

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.