Dışişlerinden Yunanistan ve Mısır'ın sözde anlaşmasına sert tepki: Yok hükmündedir

Dışişlerinden Yunanistan ve Mısır'ın sözde anlaşmasına sert tepki: Yok hükmündedir

Dışişleri Bakanlığı'ndan, Yunanistan ile Mısır arasında imzalanan deniz yetki alanları sınırlandırma anlaşması hakkında sert bir açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan ile Mısır arasında deniz yetki alanları sınırlandırma anlaşmasının imzalanmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

 

"TÜRKİYE İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR"

Açıklamada, "Yunanistan ile Mısır arasında deniz sınırı bulunmamaktadır. İmzalandığı açıklanan sözde deniz yetki alanları sınırlandırma anlaşması Türkiye için yok hükmündedir. Bu anlayışımız sahada ve masada ortaya konacaktır. Sözde sınırlandırılan alan, Birleşmiş Milletlere (BM) de bildirilen Türk kıta sahanlığı içinde yer almaktadır.

 

"LİBYA'NIN HAKLARI DA GASP EDİLMEYE ÇALIŞILMAKTADIR"

2003 yılında GKRY ile imzaladığı anlaşma ile 11.500 kilometre kareden vazgeçen Mısır, Yunanistan'la imzaladığı bu sözde anlaşma ile de yine deniz yetki alanı kaybına uğramaktadır. Bu anlaşmayla Libya'nın hakları da gasp edilmeye çalışılmaktadır. Türkiye'nin söz konusu alanda herhangi bir faaliyete izin vermeyeceği ve Doğu Akdeniz'de ülkemizin ve Kıbrıs Türklerinin meşru hak ve çıkarlarını kararlılıkla savunmaya devam edeceği kuşkusuzdur" denildi.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.