Diyanet İşleri Başkanı'ndan açıklama: 'Kuran ile olmayan çocuklar şeytan ile olur'

Diyanet İşleri Başkanı'ndan açıklama: 'Kuran ile olmayan çocuklar şeytan ile olur'

Mardin'de sabah namazı kıldırtan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, cemaate seslendi. Cemaate seslenen Erbaş, önemli açıklamalarda bulundu.

Mardin'de sabah namazı kıldırtan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, cemaate seslendi.

Erbaş, 'Kuran'ın olmadığı yer karanlık bir yerdir, Kuran'ın girmediği kalp karanlık bir kalptir, Kur-an'ın girmediği ev harabe bir evdir. O yüzden Kur'an her zaman bizimle beraber olmalıdır. Çünkü Rabbimiz buyuruyor ki 'Kim ki Kur-an'dan uzak yaşarsa, Kur-an'ı eline almazsa, kalbine zihnine koymazsa, yolunu Kuran'ın çizdiği sırat-ı müstakime çevirmezse biz onun için bir şeytan yaratırız. O şeytan sürekli onunla beraber olur.' dedi.

Bomba gelişme: CHP Ankara'da, İYİ Parti İstanbul'da aday çıkarmayacak

Kuran ile olmayan çocukların şeytan veya şeytani insanlarla beraber olacağını ifade eden Erbaş, "Her nerede Kur-an'dan bahsedilirse, Kur'an okunursa, orada bulunan insanların üzerine melekler kanatlarını gererler. Sürekli şekilde rahmet yağdırırlar. Tıpkı şimdi Rabbimizin rahmetinden, merhametinden istifade ettiğimiz gibi. Önce doğru temel dini bilgileri yavaş yavaş öğretmeye başlayacağız. Bu şekilde çocuklarımızın şahsiyet kazanmalarına vesile olacağız. Karakterlerini kazanırken, Müslüman bir şahsiyet olma özelliğine sahip olacak çocuklarımız.' dedi.

siyasetcafe.com

AK Parti'den MHP'ye Muğla ve Aydın jesti

Ahmet Davutoğlu sessizliğini bozdu: 'Pelikan Dosyası'nı kimin çıkarttığını biliyorum'

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.