Diyanet İşleri Başkanı'ndan flaş açıklama! Diplomanı al gel işin hazır

Diyanet İşleri Başkanı'ndan flaş açıklama! Diplomanı al gel işin hazır

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gençlere flaş bir çağrıda bulunarak, ‘diplomanızı alın gelin işiniz hazır’ ifadelerini kullandı. İşte haberin ayrıntıları;

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde gençlerle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, dikkat çeken bir çağrı yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığında 4-6 yaş grubu Kuran-ı Kerim kurslarının bulunduğunu söyleyen Erbaş, "En fazla sıkıntı çektiğimiz konulardan birisi okul öncesi eğitim formasyonuna sahip öğretmenlerimiz yok, ilahiyat fakültesi ve eğitim fakültesi okul öncesi eğitimden diplomasını alan öğretmenlerimiz Diyanet İşleri Başkanlığına gelirlerse onların görevleri hazır” diye konuştu.

Yüzlerce öğrencinin katıldığı programda konuşan Başkan Erbaş, "Çok önemli bir konuyu izah etmem gerekiyor. Son zamanlarda ortaya çıkan bazı kavramlar ve iddialar var ateizm kavram olarak biliniyordu ama deizm pek fazla bilinmiyordu. Ateizm Allah'ı dini ve her şeyi inkar etmek. Deizm ise çok enteresan bir tuzaktır gençler bu tuzağa gelme noktasında olan arkadaşlarımız olursa onları uyarınız. Böyle bir anlayışla ortaya çıkanlarla var esasında bu Müslüman gençleri ve Müslümanları doğrudan başka dine çekmektense önce onları Müslümanlıktan uzaklaştırın ondan sonra o zaten gelir tuzağıdır bu. Bu tuzağa bizim hiçbir Müslüman gencimizin gelmeyeceğini biz zaten biliyoruz" ifadelerini kullandı.

"DİYANETİŞLERİ BAŞKANLIĞINDA İŞİNİZ HAZIR"

‘Diyanet İşleri Başkanlığı’nda 4-6 yaş grubu Kuran-ı Kerim kurslarımız var bundan 5-6 yıl önce 2 yıla yakın bir zamanda alt yapı çalışmalarını hazırladığımız 3 bin öğrenciyle pilot uygulamayla başladığımız şu anda 150 bine yaklaşan öğrenci kitlemiz var’ diyen Mehmet Görmez, “4,5,6 yaşındaki öğrencilerimize okul öncesi eğitim veriyoruz. Değerler ve Kuran-ı Kerim tanıtma eğitimi diyebilirsiniz. Kendi yaşlarına göre programlar yapıyoruz. Bunun için en fazla sıkıntı çektiğimiz konulardan birisi okul öncesi eğitim formasyonuna sahip öğretmenlerimiz yok, ilahiyat fakültesi ve eğitim fakültesi okul öncesi eğitimden diplomasını alan öğretmenlerimiz Diyanet İşleri Başkanlığına gelirlerse onların görevleri hazır” diye konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.