Diyanet'e neden başkan atanamıyor?

Diyanet'e neden başkan atanamıyor?

1 ağustos tarihinden beri Diyanet İşleri’ne Başkan atanamaması birçok soruyu gündeme getiriyor. AKP 14 yıllık iktidarlar döneminde ilk defa bu kadar kararsız ve ne yapacağını bilmez durumda.

 

Dini haberler sitesinin verdiği bilgiye göre :Şimdiye kadar Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık nezdinde 15 kadar kişi ile görüşme yapılmış olsa da ilgi adayların hiçbiri başkanlığa layık görülmedi.

Aynı site, “Layık görülmemeleri liyakat sorunlarının olmasından ziyade seçim sathına girdiğimiz bu günlerde hurafeci cemaatlerin ortamı germe tehdidiyle aba altından sopa göstermesinden kaynaklanıyor.iddiasında bulunuyor.”

Türkiye’de nerede ise “Cemaatler savaşı yaşanıyor”

Bir taraftan FETÖ ile mücadele edilirken, diğer taraftan Cemaatlerin siyasette bu kadar etkili olması, hatta Diyanet işleri başkanının bile bu güç savşaları nedeni ile seçilememesi Türkiye’de İslamın içine düştüğü kaosu ve siyasal İslam’ın Türkiye’yi getirdiği acı noktayı gözler önüne seriyor.

Cemaatlerin bir birlerini, “Ayetçi” “Nakilci” ve “Hurafeci” diye sınıflandırması da işin vahametini ortaya koyuyor.

Cübbeli Ahmet lakaplı, Ahmet Mahmut Ünlü, Nihat Hatipoğlu gibi isimler, Hurafeci veya Menkibeci diye adlandırılıyor.

Hadisleri ön planda tutanlara, Nakilci, Ayetler ile delil getiren teologlara da Ayetçi sıfatları takılıyor.

Cemaatler arası güç mücadelesinin Diyanet Başkanının seçilmesini bu kadar ertelettiğini düşünürsek içinde bulunduğumuz vehameti daha iyi anlarız.

Bu konu ile ilgili başka bir iddiayı da T24 yazarı Ünsal Ünlü kaleme aldı.

T24 yazarı Ünsal Ünlü AK Parti'deki kulisleri anlattığı yazısında, 1 Ağustos'tan beri Diyanet İşleri Başkanı'nın atanamamasında cemaatler arasındaki mücadelelerin rol oynadığını iddia etti.

Ünlü, Ankara kulislerini iyi bilen bir dostunun ‘gücü tek elde toplamak için mücadele edenlerin bugün geldikleri noktayı anlatırken’ “Diyanet İşleri Başkanı, 1 Ağustos’tan beri atanamadı farkında mısın?” diye sorduğuna da dikkat çekti.

Ditanet işleri ile ilgili krizde haber kaynaklarından cemaatler arasındaki güç mücadelesinin atamayı durdurduğunu öğrendiğini belirten yazar, Erdoğan’ı siyaseten çok zor bir sonbahar ve kış beklediğinin altını çizdi.

Ünlü’nün Diyanet işleri başkanlığı ile ilgili yazısındaki tespitleri şöyle:

Gücü tek elde toplamak için adeta gönüllü gibi davranarak cansiperane mücadele verenlerin bugün geldiği noktayı anlatırken “Diyanet İşleri Başkanı 1 Ağustostan beri atanamadı farkında mısın?” diye soran ve Ankara kulislerini en iyi bilenlerden biri olan dostum “Cemaatler arası güç mücadelesi öyle bir hale geldi ki Diyanette bile atamayı durdurabiliyorlar” diye ekliyor…

Şimdi: Asıl işleri insanlara dini bilgiler vermek, Onları doğru yola iletmek için çalışmak olan Cemaatlerin bu güç sevdası nereden geliyor diye sormak lazım.

Ve bunlara bu kadar imkan, fırsat verilmesinin sebeplerini sorgulamak lazım.

Bu kadar güç ile neler yapmak istediklerini de sorgulamak gerekir.

Dün bütün imkanları önlerine serdiğiniz, her istediğini verdiğiniz FETÖ’nün ihanetleri ders olmadı mı?

“Bir musibet bin nasihattan iyidir” deriz ama bize bir musibet yetmemiş anlaşılan!

 

Siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.