Diyanet'in faiz geliri şaşırttı!

Diyanet'in faiz geliri şaşırttı!

'İflaslar, intiharlar, dağılan aileler, heba olan ömürler faizin birer neticesidir' diyen Diyanet'in faiz geliri şok etti.

Diyanet'in gelirleri arasında, camilerde titizlikle üzerinde durulan ve haram olduğu her fırsatta beyan edilen 'faiz' de yer alıyor.

2015 yılında 197 bin TL faiz alan Diyanet, 2016 yılında bunu katlayarak gelir kalemini 255 bin 881 lira 37 kuruşa yükseltti.

2017'nin faiz gelirinin ise 256 bin 806 lira 46 kuruş olduğu öğrenildi.

Faiz rakamlarını incelerken rakamların ötesinde de ilk akla gelen şey  Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş'ın faiz konulu hutbesi idi.

1 Haziran 2018 günü Ankara'daki Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde "Faiz Haramdır" konulu hutbe okuyup, cuma namazı kıldıran Erbaş, 'Faiz, kul hakkını hiçe sayarak, insanları kolaylıkla aldatmanın yolunu açar. Kazanıyorum zannederken aslında kaybeden bireyi ve birbirine güvenini yitiren toplumu felakete sürükler. Faiz yalnızca malın değil, hayatın da bereketini kaçırır. Nice iflaslar, intiharlar, dağılan aileler, heba olan ömürler faizin birer neticesidir.' demişti.

DİYANET AÇIKLAMA YAPTI!

Diyanetin konuya ilişkin açıklaması şöyle;

'Bu durumun, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun değişik 71'inci maddesi gereği ortaya çıkan, devletin bütün alacaklarında uyguladığı kanuni bir zorunluluktur. Yoksa Başkanlığımızın bir işletme gibi gelirlerinden faiz elde ettiği ve kullandığı gibi bir durum söz konusu değildir. Personelden yapılan bu istirdat (geri alma, tahsil) faizi hazineye irat kaydedilmektedir. Özetle, devletin bütçesinin zarara uğramasının önlenmesi söz konusudur.'

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.