Diyanette kıyak! Erbaş'ın önce kardeşi sonra yeğeni ve gelini...

Diyanette kıyak! Erbaş'ın önce kardeşi sonra yeğeni ve gelini...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kardeşi Metin Erbaş’ın kızı ve gelinin görev yaptığı Ordu Üniversitesi’nde yüksek lisansa alındıkları ortaya çıktı.

Ordu Üniversitesi’nde lise mezunu olmasına rağmen “araştırma görevlisi” olarak işe başlayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kardeşi Metin Erbaş’ın kızı ve gelinin de aynı üniversitede yüksek lisansa alındıkları ortaya çıktı.

Üniversitenin açtığı sınavı Metin Erbaş'ın gelini Fatma Şeydanur Erbaş 17'nci sırada, kızı Şeyma Erbaş da 18'inci sırada peş peşe kazandı.

Gelin-görümce, Felsefe ve Din Bölümü'nde yüksek lisans yapacak.

 

liste-1-siyasetcafe.png

 

Metin Erbaş konuya ilişkin olarak “Ne benim, ne de kızım ve gelinimin durumunda herhangi bir usulsüzlük ya da kayırma var. Her şey yasal çerçevede oldu. Ben ise buraya geçici görevle geldim” dedi.

 

KARDEŞİ DE ARAŞTIRMACI KADROSUNDA 

 

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın kardeşi Metin Erbaş'ın adı, liyakati olmamasına rağmen Ordu Üniversitesi'nde araştırmacı kadrosuna atandığı iddiasıyla gündeme gelmişti.

 

liste-2-siyasetcafe.jpg

 

Rektör Ali Akdoğan ise bu iddiaya, “Metin Erbaş tamamen yasal çerçevede memur konumunda atanmıştır” açıklamasıyla karşılık vermişti.

 

siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.